Ai colesterolul marit? Trebuie sa iei imediat masuri pentru a-ti proteja sanatatea! Iata care sunt cele mai bune alimente pentru scaderea colesterolului.
Nuci
Sunt surse excelente de fier si zinc. In plus, nucile si alunele de tot felul furnizeaza organismului grasimi mononesaturate. Potrivit studiilor, consumul zilnic a 30 g de nuci (alune, midale, fistic) timp de o luna ajuta la scaderea cu 8-20% a colesterolului rau.
Usturoi
Printre efectele benefice ale acestei plante condiment se numara si cea de reglare a colesterolului. Usturoiul subtiaza sângele, impiedica formarea cheagurilor de sânge si scade colesterolul sangvin. Totodata, acesta scade tensiunea arteriala. Cum se consuma? Zdrobeste sau taie marunt o jumatate de catel de usturoi si inghite-l cu o gura de apa rece, fara sa-l mesteci. Seara, repeta procedura cu inca o jumatate de catel de usturoi.
Mere
Acest fructe minunate, accesibile in toate anotimpurile, imbunatatesc digestia, combat constipatia, curata sângele de toxine, tonifica nervii si muschii si previn cancerul si maladiile cardiovasculare.
Mai mult, acesta ajuta la scaderea colesterolului si la stabilizarea glicemiei.
Pentru a beneficia in totalitate de efectele benefice ale marului trebuie sa consumi 2-3 mere pe zi, cu tot cu coaja.
Citeste continuarea AICI.
Nuci
Sunt surse excelente de fier si zinc. In plus, nucile si alunele de tot felul furnizeaza organismului grasimi mononesaturate.
Potrivit studiilor, consumul zilnic a 30 g de nuci (alune, midale, fistic) timp de o luna ajuta la scaderea cu 8-20% a colesterolului rau.
Usturoi Printre efectele benefice ale acestei plante condiment se numara si cea de reglare a colesterolului. Usturoiul subtiaza sângele, impiedica formarea cheagurilor de sânge si scade colesterolul sangvin. Totodata, acesta scade tensiunea arteriala. Cum se consuma? Zdrobeste sau taie marunt o jumatate de catel de usturoi si inghite-l cu o gura de apa rece, fara sa-l mesteci.
Seara, repeta procedura cu inca o jumatate de catel de usturoi.
Mere Acest fructe minunate, accesibile in toate anotimpurile, imbunatatesc digestia, combat constipatia, curata sângele de toxine, tonifica nervii si muschii si previn cancerul si maladiile cardiovasculare. Mai mult, acesta ajuta la scaderea colesterolului si la stabilizarea glicemiei.
Pentru a beneficia in totalitate de efectele benefice ale marului trebuie sa consumi 2-3 mere pe zi, cu tot cu coaja.
Citeste continuarea AICI.