Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios

alimentatia sanatoasa pentr copii
Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios

Deși pachețelul celui mic ar trebui să fie întotdeauna sănătos și sățios, nu întotdeauna facem alegerea corectă, în legătură cu produsele alese.

Aflați din rândurile următoare cum ar arăta mai exact un meniu pentru copii, dar și în ce poate să constea masa de dimineață a celui mic. În plus, descoperiți și care sunt considerate a fi alimente bune pentru acesta, dar și la ce trebuie să fim atenți atunci când le alegem, toate acestea chiar de la nutriționistul Roxana Radu, invitată în cadrul emisiunii „Teo Show”, de la Kanal D.

 

Cum ar ar ăta un meniu pentru copii

Atunci când vine vorba despre mesele celui mic din timpul zilei, putem întâmpina anumite probleme, atunci când nu știm exact cum ar trebui să gestionăm acest aspect, pentru ca acesta să își ia energia necesară, dar nici să nu exagerăm.

Ideal pentru cei mici este să avem 3 mese principale, să respectăm aceste mese principale, este foarte important.

Orele atât cât se poate, depinde și de programul pe care copilașul îl are și una sau două gustări, dacă, considerăm că este nevoie și dacă, copilului într-adevăr îi este foame. Adică nu trebuie să exagerăm, nu trebuie să dăm mai mult decât copilul are nevoie și simte nevoia.”, susține nutriționistul Roxana Radu.

idei de meniu pentru copii
Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios[Sursa foto: freepik]
 

Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios

 

Care este meniul de dimineață pentru copilaș

Micul-dejun poate reprezenta, în unele cazuri, o adevărată provocare. Cu toate acestea, dacă vom știi cum să combinăm alimentele celui mic, pentru ca acesta să asimileze grăsimile, carbohidrații și proteinele necesare, atunci cu siguranță vom știi că facem lucrul cel bun.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Păi dimineața putem să-i dăm un oușor, putem să-i dăm o bucățică de brânză sau putem să-i dăm un iaurt. Neapărat să avem niște legume lângă, este foarte important ca din alimentația copilului să nu excludem nicio grupă alimentară și să avem din toate. Și grăsimi sănătoase, și carbohidrați sănătoși și proteină și bineînțeles multe legume și fructe, pentru că de acolo ne luăm nutrienții, adică vitaminele și mineralele.”,

a mărturisit nutriționistul, Roxana Radu.

alimente bogate in vitamine
Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cu ce se mănâncă AFINELE. Beneficiile consumului de afine

 

Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios

Deși avem tendința ca pachețelul celui mic să constea, în mare parte, din sandvișuri și câte ceva dulce, aflați de la nutriționistul Roxana Radu, că acest obicei nu este deloc bun.

Ar trebui să evităm pe cât de mult posibil, tot ce înseamnă mezeluri procesare, dulciuri și alte astfel de produse.

Ideal este ca acest pachețel să nu conțină alimente precum crenvuști, mezeluri procesate, prăjituri cu cremă, dulciuri. Să le evităm sau dacă ținem neapărat ca acest pachețel să fie compus din ceva dulce, părerea mea este că este bine să le facem noi în casă, dulciurile, pentru că în felul acesta putem să controlăm cantitatea de zahăr conținut și atunci putem pune o felie de chec, putem pune o brioșă, putem pune o

bucată de plăcintă. În felul ăsta, controlăm cantitatea de zahăr pentru că, din păcate, zahărul a ajuns să fie conținut inclusiv de alimente sărate, adică alimente la care nici nu te aștepți. Există tipuri de pâine care conțin zahăr. Există sărățele, de exemplu, care te aștepți că este un aliment sărat și nu te aștepți să conțină zahăr. Uite că există sărățele care conțin zahăr.”, menționează Roxana Radu, invitată la emisiunea „Teo Show”, de la Kanal D.

meniu de dimineata pentru copii
Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios[Sursa foto: freepik]

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Citeste si: Care este importanța alimentației corecte. 5 grupuri principale de alimente

 

Pachețelul trebuie sau nu ales și în funcție de cel al altui copil

Bineînțeles că atunci când punem pachețel pentru copilul nostru, ne gândim la ce preparate să alegem, pentru ca alți copilași să nu își dorească și ei ceea ce copilul nostru are, astfel încât să ajungă să mănânce amândoi dintr-o prăjitură, de exemplu. Însă ar trebui să luăm în considerare și faptul că un alt copilaș poate să aibă anumite intoleranțe sau alergii, prin urmare, ar trebui să alegem cu atenție pachețelul celui mic.

Este foarte greu, dacă, copilul meu suferă anumite intoleranțe sau alergii, să se uite la celălalt cum mănâncă ceva dulce sau care ceva la care el este alergic. Astfel, nu se recomandă să dăm copiilor dulciuri la pachețel. Le putem da, de exemplu, o lipie pe care să o ungem cu humus lângă niște legume coapte. Dacă nu-i place de exemplu, humusul, putem pune niște bucățele de curcan la cuptor cu condimentele preferate al copilului, alături de niște castraveți. Este adevărat că pachețelul trebuie să conțină alimente, în funcție de masa pe care vrem să i-o dăm, pentru că poate copilul ia micul-dejun acasă. Și atunci, în funcție de timpul petrecut la școală, în funcție de masa pe care noi vrem să o înlocuim, atunci facem și pachețelul, pentru că de exemplu, dacă vrem să îi dăm doar o gustare, atunci este suficient un fruct lângă niște nuci, de exemplu.

Copilul va face ceea ce va vedea, nu ceea ce îi vom spune.”, a afirmat nutriționistul Roxana Radu.

alimente sanatoase pentru copii
Alimente bune pentru un pachețel sănătos și sățios[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețete SANDWICH pentru drum. "Am aflat și eu cu stupoare că cică n-ar fi voie să pui într-un sandviș mezeluri și brânzeturi la un loc"



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cu ce se mănâncă afinele. Beneficiile consumului de afine

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Care este importanța alimentației corecte. 5 grupuri principale de alimente

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies