Alexandru Rafila, despre revenirea declarației pe propria răspundere: „Lucrul acesta necesită o decizie”


Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre posibilitatea reintroducerii declarației pe proprie răspundere, dar și despre situația epidemiologică din România.


In articol:

La Timișoara s-a discutat deja acest aspect, însă nu a primit aprobarea, iar Alexandru Rafila a vorbit despre acest lucru. Ce spune specialistul despre situația din România, dar și cum va fi în lunile următoare.

„Lucrul acesta necesită o decizie politică. Situația este îngrijorătoare din punctul meu de vedere, cu toate că a fost prezentată destul de roz în cursul zilei de azi.

Mie mi s-a părut puțin ciudat. Avem creșterea aceasta permanentă și o apropiere de limita sistemului de ATI. E bine că s-au alocat paturi suplimentare, se antrenează medici…

Creșterea aceasta trebuie să fie pentru toată lumea. E o creștere, dar e limitată. Nu paturile sunt problema, ci personalul care să le deservească. Atunci, trebuie să faci ceva ca să oprești acest blocaj al sistemului de sănătate care duce la un moment dat la o imposibilitate de a acorda asistență medicală și la creșterea vertiginoasă a mortalității”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.


Câte cazuri vor fi decembrie

Specialistul a anunțat că numărul infectărilor va crește la 10.000 de cazuri până la alegerile parlamentare, iar singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea.

„Singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea. Opinia mea este că în circa 4-6 săptămâni vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri și lucrul acesta se va reflecta în ocuparea totală a paturilor.

Impactul asupra mortalității va fi evident. Dacă mă uit la situația din Cehia, văd că acolo capacitatea s-a depășit cu mult, iar mortalitatea a crescut foarte mult. Trebuie să se ia măsura potrivită la timpul potrivit. O carantinare necesită o soluție politică. Trasportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni, difuzată în direct la România TV.


Abonează-te pe

Citește și:

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri