Alexandru Rafila, despre revenirea declarației pe propria răspundere: „Lucrul acesta necesită o decizie”


Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre posibilitatea reintroducerii declarației pe proprie răspundere, dar și despre situația epidemiologică din România.


In articol:

La Timișoara s-a discutat deja acest aspect, însă nu a primit aprobarea, iar Alexandru Rafila a vorbit despre acest lucru. Ce spune specialistul despre situația din România, dar și cum va fi în lunile următoare.

„Lucrul acesta necesită o decizie politică. Situația este îngrijorătoare din punctul meu de vedere, cu toate că a fost prezentată destul de roz în cursul zilei de azi.

Mie mi s-a părut puțin ciudat. Avem creșterea aceasta permanentă și o apropiere de limita sistemului de ATI. E bine că s-au alocat paturi suplimentare, se antrenează medici…

Creșterea aceasta trebuie să fie pentru toată lumea. E o creștere, dar e limitată. Nu paturile sunt problema, ci personalul care să le deservească. Atunci, trebuie să faci ceva ca să oprești acest blocaj al sistemului de sănătate care duce la un moment dat la o imposibilitate de a acorda asistență medicală și la creșterea vertiginoasă a mortalității”, a declarat Alexandru Rafila la România TV.


Câte cazuri vor fi decembrie

Specialistul a anunțat că numărul infectărilor va crește la 10.000 de cazuri până la alegerile parlamentare, iar singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea.

„Singura soluție pentru a contracara ocuparea paturilor este de a încetini infectarea. Opinia mea este că în circa 4-6 săptămâni vom ajunge să depășim 10.000 de cazuri și lucrul acesta se va reflecta în ocuparea totală a paturilor.

Impactul asupra mortalității va fi evident. Dacă mă uit la situația din Cehia, văd că acolo capacitatea s-a depășit cu mult, iar mortalitatea a crescut foarte mult. Trebuie să se ia măsura potrivită la timpul potrivit. O carantinare necesită o soluție politică. Trasportul în comun este principalul furnizor de cazuri noi în București”, a declarat Alexandru Rafila în cadrul unei emisiuni, difuzată în direct la România TV.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: 5 garnituri sănătoase pentru fripturile de porc

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie

CITEȘTE: 10 măști pentru puncte negre pe care le poți face acasă

25 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic. Află ce zodie poate dezvălui secrete!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

26 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic. Află ce zodie primeşte o oprtunitatea de câştiga bani!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri