Alexandru Rafila critică începutul campaniei de promovare a vaccinării Anti-Covid-19: "Bate pasul pe loc" 


Profesorul Alexandru Rafila consideră ca este necesară informarea populaţiei, iar in acest moment, potrivit medicului, ‘’campania cam bate pasul pe loc.”


In articol:

Alexandru Rafila îşi arată nemulţumirea faţă de startul campaniei de vaccinare Anti-Covid-19.

Reprezentantul nostru la Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, de asemenea, că va amâna vaccinarea, dat fiind faptul ca a fost infectat si, conform recomandărilor specialiştilor, intervalul minim la care se poate face vaccinul este de 28 de zile.

Puţin cam mult festivism ’’ – este  părerea profesorului Alexandru Rafila, care şi-a exprimat dezamăgirea faţă de alegerea autorităţilor de a face cunoscută campania de vaccinare Anti-Covid în rândul populaţiei.

" Pentru cele două cutii de vaccin care au sosit – că discutăm de două cutii de vaccin care conțineau, fiecare dintre ele, cinci recipiente secundare, care erau în gheață carbonică(...)

mi s-a părut puțin cam mult festivism: deplasare cu elicopterul ca să așteptăm la frontieră vaccinul... Adică, până la urmă, cheltuielile implicate de aceste 'festivități' au fost, cred, mai mari decât valoarea vaccinului primit.

Citeste si: Raed Arafat, despre noaptea de Revelion: „Nu există în acest moment..."

Cred că trebuie să fim modești și să facem o campanie de informare pentru că, din câte am văzut eu, campania de informare cam bate pasul pe loc.

Ea trebuia să înceapă simultan cu obținerea aprobării vaccinului de la Agenţia Europeană a Medicamentului și cadrele medicale trebuie rapid instruite- toate cadrele medicale- pentru că ele sunt sursa de informații pentru restul populației .”, a declarat medicul.

Alexandru Rafila a vorbit despre campania de promovare a vaccinării Anti-Covid 19
Alexandru Rafila a vorbit despre campania de promovare a vaccinării Anti-Covid 19[Sursa foto: PixaBay]

Când se vaccinează Alexandru Rafila?

Totodată, în cadrul unei emisiuni televizate, Rafila a mai punctat importanţa informaţiilor corecte care trebuie să ajungă în spaţiul public:" Cred că bătălia în ceea ce privește durata vaccinării se dă în funcție de calitatea campaniei de informare și de comunicare”.

Având în vedere că a fost infectat cu coronavirus, iar una dintre reacţiile posibile este producerea anticorpilor, profesorul Alexandru Rafila a declarat că se va vaccina în luna aprilie a anului viitor.

Citeste si: Medic celebru, despre campania anti-COVID-19: „E un pas foarte bun..."

 " Am să mă vaccinez. Știți bine că eu am trecut prin infecție și luni, 21 decembrie, a fost prima zi când am ieșit din izolare.

Mă voi vaccina, probabil în câteva luni, în luna aprilie cel mai probabil. Las ciclul natural al bolii să își urmeze drumul(...) Sigur, o să îmi fac și dozări de anticorpi până atunci, dar în luna aprilie probabil că mă voi vaccina, pentru că e nevoie și de o consolidare a răspunsului imun, iar vaccinul oferă această oportunitate, mai ales că sunt multe persoane care au făcut forme de boală inaparentă.

Sunt așa-zisele persoane asimptomatice, care nu știu că au trecut prin boală, dar ele sunt vaccinate și lucrul acesta nu înseamnă în niciun caz o problemă pentru ele. Nu trebuie să testeze în mod separat, dimpotrivă, e bine să se vaccineze, iar lucrul acesta le consolidează răspunsul imun", a mai spus Rafila.

Cristina Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

De ce ne cade părul. ,,Sfatul meu este să nu va tundeți mai des”

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cine este Denisa, iubita lui Iancu Sterp. „O să facem un vlog împreună.”

Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri