Alexandru Rafila, avertisment sumbru! Mijloacele de transport sunt extrem de periculoase


Alexandru Rafila a lansat un avertisment sumbru cu privire la mijloacele de transport. Acestea sunt extrem de periculoase, mai ales că au fost luate cu asalt de pasageri.


In articol:

Se pare că mijloacele de transport sunt extrem de periculoase, pentru că se aglomerează foarte mult, iar pasagerii ajung să nu mai respecte regulile de distanțare socială. Foarte multe persoane preferă să se urce într-un autobuz plin, decât să îl aștepte pe următorul iar, în această perioadă, după ieșirea României din starea de urgență, mijloacele de transport au fost luate cu asalt de pasageri.

Citeste si: Ce spune profesorul Alexandru Rafila despre purtarea mănușilor în public! Cât de eficiente sunt

Alexandru Rafila a declarat că riscul de infectare cu noul coronavirus este extrem de mare în mijloacele de transport în comun, deoarece reprezintă spații închise, aglomerate. Acesta a făcut o paralelă între spațiile deschise, precum terasele, și mijloacele de transport în comun.

alexandru rafila, avertisment, mijloace de transport, periculoase
alexandru rafila, avertisment, mijloace de transport, periculoase

Președintele Societății de Microbiologie a mărturisit că în ceea ce privește terasele, pericolul de infectare cu noul coronavirus este semnificativ mai mic, decât în cazul mijloacelor de transport.

Avertismentul sumbru al lui Alexandru Rafila: terasele, mai puțin periculoase decât mijloacele de transport

“Astăzi mai vedeam niște imagini, apropo de transportul în comun. Ne refeream la autobuze. În stații s-au desenat pozițiile pasagerilor, autobuzele care vor avea numai loc pe scaun și 10 locuri în picioare.

Dar imaginile nu erau de la transportul urban. Erau niște imagini de la transportul interurban bănuiesc. Erau niște microbuze care erau pline la maximum.

Știți la ce m-am gândit când am văzut microbuzele astea cu oameni care erau extrem de mulți și înghesuiți? M-am gândit la terase.

Citeste si: Rafila: „Reorganizarea activităţii în unităţi trebuie să ţină cont de o evaluare a riscului de transmitere”

Unde este riscul mai mare? În acest mijloc de transport unde zeci de persoane circulă de la București la Iași timp de 6 ore sau de 7 ore sau la o terasă în aer liber, unde se poate organiza activitatea în așa fel încât să eviți astfel de interacțiuni.

Astea sunt foarte multe probleme care vor avea consecințe în planul sănătății. Sper să nu ne întoarcem la o situație complicată. Trebuie noi să ne comportăm în așa fel încât să evităm complicațiile,” a declarat Alexandru Rafila, potrivit Digi24.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”


Abonează-te pe

Citește și:

Te poti infecta cu noul coronavirus din mare? Ce spun virusologii

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Al doilea val al epidemiei de coronavirus, mai repede decat ne-am fi asteptat. Declaratiile lui Nelu Tataru

Ministrul Sănătății, anunț radical după audierea în Camera Deputaților: „Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea”

Profesorul Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor: „Programul unităţilor de învăţământ trebuie regândit”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Culiță Sterp, apel către urmăritorii lui după moartea lui Ion Șmecherul! Artistul s-a arătat foarte revoltat: „Vă rog mult, nu se poate”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri