Alexandru Ciucu a lansat costume inspirate de uniformele militare ale secolului al XIX-lea ce au fost admirate de ASR Principele Nicolae si alti 200 de invitati


Cunoscutul designer de costume, Alexandru Ciucu, a lansat colectia “Tailored Glory 2015” ce include, in premiera pentru moda autohtona, costume inspirate de eleganta uniformelor militare ale secolului al XIX-lea.

 

Creatiile designerului au fost prezentate pe podium, in fata a peste 200 de invitati, tot ca o premiera, de soldatii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, cu ocazia implinirii a 155 de ani de la infiintarea acestei unitati de elita.
Noua colectie semnata Alexandru Ciucu pastreaza multe accente specifice hainei militare, precum buzunarele cu burduf, epoletii, centura prinsa in nasturi metalici, vipusca in contrast.
Toate acestea sunt insa restilizate intr-un design propriu, in trend cu formele si cromatica moderna, pe o gama de stofe atent selectionata din colectiile marilor producatori de tesatura.
“Aceasta colectie este o restilizare a costumului clasic barbatesc in directia uniformelor militare. Creatiile acestea sunt prefect purtabile, unele in mediul casual, altele in zona de business, iar a treia categorie este destinata ceremoniei. In acelasi context cu tenta army, colectia cuprinde si cateva propuneri de costum, sau sacou cu pantalon si vesta, pentru doamne”, explica designerul.
Invitati VIP
Colectia semnata Alexandru Ciucu a fost admirata de peste 200 de invitati, printre acestia aflandu-se ASR Principele Nicolae, precum si multe personae publice din showbiz: Alina Sorescu, Ilie Nastase, purtand uniforma de general, alaturi de sotia lui, Brigitte Sfat, Andreea Marin Ozturk, Tuncay Ozturk, imbracat intr-un elegant costum Alexandru Ciucu, Virgil Iantu, Irinel Columbeanu, Gabriel Cotabita, Zoli Toth, Anca Serea, Carmen Negoita, Ellie White, Sophia, Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu din trupa Amadeus,  Anca Turcasiu, alaturi de sotul ei Cristian Georgescu, Dana Savuica, Giulia Nahmany, Geanina Ilies, DJ Wanda, Serban Copot, Margareta
Paslaru, Adina Halas, Andrei Nourescu, Florentina Opris, Sorin Marcus, Maria Radu, Paula Chirila, Diana Enciu, Alina Tanasa, precum si colonelul Bogdan Cernat, comandantul Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul”.
Soldati, in loc de modele
Pentru prezentarea noii sale colectii, Alexandru Ciucu a renuntat la modele masculine cu experienta si a apelat la soldatii regimentului 30 Mihai Viteazul. Acestia au urcat pentru prima data pe podium ca si manechini.
Prezentarea a inclus si o inedita defilare a doi military, ai aceluiasi regiment, in tinuta de parada, precum si aportul unui tobosar care a completat coloana sonora a defilarii de moda, oferind o nota de autenticitate intregului concept.
“In privinta costumelor, a fost acum mai complicat pentru ca a trebuit sa creez o punte solida intre uniforma militara, mai rigida, si costumul modern extreme de volatil si imprevizibil, conform tendintelor din ultimii cinci ani. Cred ca am reusit sa creez o noua viziune a costumului barbatesc, punand in lumina glam a podiumului cateva detalii pe care lumea le uitase”, declara Alexandru Ciucu.
Pe podium au defilat 15 militari dar si 8 manechine feminine, intrucat colectia a inclus si costume de dama.
La finalul prezentarii, designerul Alexandru Ciucu a aparut pe podium purtand o redingota restilizata, ce nu se regaseste in colectie, dar tot de inspiratie militara, cu nasturi argintii de metal si inchidere asimetrica.
Colectia “Tailored Glory 2015”
Noua colectie Alexandru Ciucu, “Tailored Glory 2015”, se imparte in trei zone distincte: casual, business si ceremonie.
“In functie de categoria pentru care au fost create, tinutele business pot fi purtate la birou, la o intalnire sau pe avion, daca este vorba de o deplasare in scop de afaceri. Tinutele casual au o arie mult mai extinsa de utilizare, de la iesirile cu prietenii, o cina romantica, o petrecere in Centrul Vechi, pana la o seara de teatru sau spectacol.
In varianta casual, sacoul poate fi usor asortat cu o pereche de blugi, sau cu un pantalon in contrast viu, mai ales in perioada verii. Propunerile pentru ceremonie aduc in prim plan albastrul bleumarin, marsala si maro ciocolata. Toate tinutele vin accesorizate cu cravata, papion sau lavaliera, dupa caz, iar anul acesta, pentru prima data intr-o prezentare de a mea, batistele de ceremonie au fost aranjate altfel”, declara Alexandru Ciucu.
In viziunea lui Alexandru Ciucu, unul dintre cei șase cavaleri moderni, ambasadori ai berii de abaţie Affligem, respectarea ritualului și pasiunea pentru precizie sunt esențiale pentru obținerea unei haine care se muleaza pe personalitatea unui om și pe stilul său de viaţa. Mestesugul designului vestimentar isi demonstreaza mereu utilitatea si versatilitatea, adaptandu-se permanent stilului contemporan.
Indemanarea şi viziunea meșteșugarului sunt si secretele berii Affligem, care vorbește despre moştenirea calitații unui meşteşug adaptat constant gustului contemporan, combinand inspirat aceeasi reteta cu inovatia tehnologica.
Inspirat de contextul international
Designerul recunoaste ca tocmai contextul international din prezent l-a inspirat in crearea acestei colectii.
„Am pornit de la starea generala in plan international, unde se vorbeste doar despre razboaie, atacuri, violenta si baze militare. Fara sa vrei, toate aceste stiri iti induc o stare de neliniste legata de siguranta nationala si, pana la urma, de cea a familiei si a ta personala. Avand aceste trairi interioare, am incercat sa gasesc in ideea razboiului ceva nobil, inaltator, glorios. Si am regasit eroi fara nume, lideri si strategi celebri, dar si faimoasele batalii de la sfarsitul secolului XIX, cand, in afara intereselor meschine care stau la baza conflagratiilor, soldatii luptau de cele mai multe ori pentru Glorie. Revenind in zilele noastre, observam ca in viata civila de zi cu zi se da o lupta din ce in ce mai apriga pentru un trai cat de cat sigur. Diferenta este ca nu se folosesc gloante. Facand aceasta paralela, am considerat ca toti cei care ies castigatori din aceste lupte "de oras" ar merita sa poarte o tinuta de "general", asa cum probabil ar fi primit pe campul de batalie pentru performante similare. Prin ‘Tailored Glory 2015’, ridic practic la rang de ‘General’ orice om care are inca viu spiritul de invingator”, explica designerul.
Evenimentul de prezentare a noii colectii Alexandru Ciucu a fost desfasurat la Athenee Palace Hilton Bucuresti si a avut ca partener Affligem, berea belgiana autentica de abatie, ce ofera cu aceeasi dedicare privilegiul de a savura un gust desavarsit, mereu contemporan.

Creatiile designerului au fost prezentate pe podium, in fata a peste 200 de invitati, tot ca o premiera, de soldatii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, cu ocazia implinirii a 155 de ani de la infiintarea acestei unitati de elita.Noua colectie semnata Alexandru Ciucu pastreaza multe accente specifice hainei militare, precum buzunarele cu burduf, epoletii, centura prinsa in nasturi metalici, vipusca in contrast. Toate acestea sunt insa restilizate intr-un design propriu, in trend cu formele si cromatica moderna, pe o gama de stofe atent selectionata din colectiile marilor producatori de tesatura.“Aceasta colectie este o restilizare a costumului clasic barbatesc in directia uniformelor militare. Creatiile acestea sunt prefect purtabile, unele in mediul casual, altele in zona de business, iar a treia categorie este destinata ceremoniei. In acelasi context cu tenta army, colectia cuprinde si cateva propuneri de costum, sau sacou cu pantalon si vesta, pentru doamne”, explica designerul.

Invitati VIP

Colectia semnata Alexandru Ciucu a fost admirata de peste 200 de invitati, printre acestia aflandu-se ASR Principele Nicolae, precum si multe personae publice din showbiz: Alina Sorescu, Ilie Nastase, purtand uniforma de general, alaturi de sotia lui, Brigitte Sfat, Andreea Marin Ozturk, Tuncay Ozturk, imbracat intr-un elegant costum Alexandru Ciucu, Virgil Iantu, Irinel Columbeanu, Gabriel Cotabita, Zoli Toth, Anca Serea, Carmen Negoita, Ellie White, Sophia, Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu din trupa Amadeus,  Anca Turcasiu, alaturi de sotul ei Cristian Georgescu, Dana Savuica, Giulia Nahmany, Geanina Ilies, DJ Wanda, Serban Copot, Margareta Paslaru, Adina Halas, Andrei Nourescu, Florentina Opris, Sorin Marcus, Maria Radu, Paula Chirila, Diana Enciu, Alina Tanasa, precum si colonelul Bogdan Cernat, comandantul Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul”.

Soldati, in loc de modele

Pentru prezentarea noii sale colectii, Alexandru Ciucu a renuntat la modele masculine cu experienta si a apelat la soldatii regimentului 30 Mihai Viteazul. Acestia au urcat pentru prima data pe podium ca si manechini.

Prezentarea a inclus si o inedita defilare a doi military, ai aceluiasi regiment, in tinuta de parada, precum si aportul unui tobosar care a completat coloana sonora a defilarii de moda, oferind o nota de autenticitate intregului concept.
“In privinta costumelor, a fost acum mai complicat pentru ca a trebuit sa creez o punte solida intre uniforma militara, mai rigida, si costumul modern extreme de volatil si imprevizibil, conform tendintelor din ultimii cinci ani. Cred ca am reusit sa creez o noua viziune a costumului barbatesc, punand in lumina glam a podiumului cateva detalii pe care lumea le uitase”, declara Alexandru Ciucu.Pe podium au defilat 15 militari dar si 8 manechine feminine, intrucat colectia a inclus si costume de dama.La finalul prezentarii, designerul Alexandru Ciucu a aparut pe podium purtand o redingota restilizata, ce nu se regaseste in colectie, dar tot de inspiratie militara, cu nasturi argintii de metal si inchidere asimetrica.


Colectia “Tailored Glory 2015”

Noua colectie Alexandru Ciucu, “Tailored Glory 2015”, se imparte in trei zone distincte: casual, business si ceremonie.“In functie de categoria pentru care au fost create, tinutele business pot fi purtate la birou, la o intalnire sau pe avion, daca este vorba de o deplasare in scop de afaceri. Tinutele casual au o arie mult mai extinsa de utilizare, de la iesirile cu prietenii, o cina romantica, o petrecere in Centrul Vechi, pana la o seara de teatru sau spectacol.In varianta casual, sacoul poate fi usor asortat cu o pereche de blugi, sau cu un pantalon in contrast viu, mai ales in perioada verii. Propunerile pentru ceremonie aduc in prim plan albastrul bleumarin, marsala si maro ciocolata. Toate tinutele vin accesorizate cu cravata, papion sau lavaliera, dupa caz, iar anul acesta, pentru prima data intr-o prezentare de a mea, batistele de ceremonie au fost aranjate altfel”, declara Alexandru Ciucu.In viziunea lui Alexandru Ciucu, unul dintre cei șase cavaleri moderni, ambasadori ai berii de abaţie Affligem, respectarea ritualului și pasiunea pentru precizie sunt esențiale pentru obținerea unei haine care se muleaza pe personalitatea unui om și pe stilul său de viaţa. Mestesugul designului vestimentar isi demonstreaza mereu utilitatea si versatilitatea, adaptandu-se permanent stilului contemporan.Indemanarea şi viziunea meșteșugarului sunt si secretele berii Affligem, care vorbește despre moştenirea calitații unui meşteşug adaptat constant gustului contemporan, combinand inspirat aceeasi reteta cu inovatia tehnologica.
Inspirat de contextul internationalDesignerul recunoaste ca tocmai contextul international din prezent l-a inspirat in crearea acestei colectii.

„Am pornit de la starea generala in plan international, unde se vorbeste doar despre razboaie, atacuri, violenta si baze militare. Fara sa vrei, toate aceste stiri iti induc o stare de neliniste legata de siguranta nationala si, pana la urma, de cea a familiei si a ta personala. Avand aceste trairi interioare, am incercat sa gasesc in ideea razboiului ceva nobil, inaltator, glorios. Si am regasit eroi fara nume, lideri si strategi celebri, dar si faimoasele batalii de la sfarsitul secolului XIX, cand, in afara intereselor meschine care stau la baza conflagratiilor, soldatii luptau de cele mai multe ori pentru Glorie. Revenind in zilele noastre, observam ca in viata civila de zi cu zi se da o lupta din ce in ce mai apriga pentru un trai cat de cat sigur. Diferenta este ca nu se folosesc gloante. Facand aceasta paralela, am considerat ca toti cei care ies castigatori din aceste lupte "de oras" ar merita sa poarte o tinuta de "general", asa cum probabil ar fi primit pe campul de batalie pentru performante similare. Prin ‘Tailored Glory 2015’, ridic practic la rang de ‘General’ orice om care are inca viu spiritul de invingator”, explica designerul.Evenimentul de prezentare a noii colectii Alexandru Ciucu a fost desfasurat la Athenee Palace Hilton Bucuresti si a avut ca partener Affligem, berea belgiana autentica de abatie, ce ofera cu aceeasi dedicare privilegiul de a savura un gust desavarsit, mereu contemporan.


Abonează-te pe

Citește și:

“Am o viață foarte activă.” Cristi din Banat, despre ocupația lui din Spania, și motivul pentru care a dispărut din luminile reflectoarelor

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Maria l-a cunoscut pe părintele Calistrat la Ierusalim! Enoriașa nu a putut uita, nici până în prezent, cuvintele pe care i le-a spus

Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Inevitabil mă voi îngrăşa iar.” Răzvan Popescu a reușit să slăbească 45 de kilograme! Mesajul omului de radio, pentru oamenii care îl critică
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri