Alexandru Ciucu a aniversat 75 de ani de traditie pe masura alaturi de invitati de seama


Anul acesta Alexandru Ciucu aniverseaza 75 de ani de traditie pe masura.

 

Cu aceasta ocazie, designerul de costume premium a organizat miercuri, 12 noiembrie, un eveniment exclusivist dedicat imbinarii mestesugului cu arta designului vestimentar.
La eveniment au luat parte peste 100 de invitati, celebritati, prieteni apropiati, clienti si parteneri, printre care s-au numarat Ilie Nastase, Virgil Iantu, Vlad Mirita si Wilmark.
In incinta locatiei a fost expusa o galerie de fotografii reprezentand cele trei generatii Ciucu, datand din 1939 pana in prezent, instantanee ce surprind cateva dintre cele mai importante momente din activitatea familiei in sfera croitoriei.
Pentru aceasta ocazie speciala, designerul a realizat si proiectat un scurt documentar despre istoria familiei Ciucu, o poveste despre mostenirea unui mestesug, respectarea traditiei si dedicatia fata de eleganta si rafinamentul contemporan.
In documentar, designerul vestimentar, alaturi de tatal sau, transmite emotia si pasiunea pentru confectionarea costumului si atentia la detalii.
“Povestea a inceput in 1939, cand bunica, mama tatalui meu, a debutat in acest minunat domeniu.
La vremea aceea era o moda pentru fetele cu studii medii sa devina croitorese si sa coaseuniforme militare. Primele amintiri legate de bunica mea sunt de pe vremea cand aveam cinci ani si o urmaream curios cum coase. Ma emotioneaza sa ma gandesc la masina ei de cusut Singer, la cutia cu zeci de feluri de nasturi sau la punga cu papiote multicolore. Alaturi de bunica, am invatat sa stapanesc pedala masinii de cusut, pentru ca de cusut nu se punea inca problema.
Eram prea mic si nu ajungeam in acelasi timp si cu piciorul la pedala si cu mainile pe blatul de cusut. Astazi masina respectiva se afla expusa intr-unul din magazinele Tata&fiul, in onoarea bunicii. Tot ea mi-a transmis credinta ca orice meserie este bratara de aur, dar ca dintre toate meseriile, croitoria este cea mai frumoasa pentru ca este cea mai echilibrata si iti ofera cate putin din toate. De la tata am invatat ca doar prin munca se poate construi ceva durabil, iar, daca porneste din pasiune, munca in sine este o placere”, povesteste Alexandru Ciucu.
Cu ocazia evenimentului aniversar, Alexandru Ciucu a tiparit in editie limitata, o colita aniversara de 9 timbre, care prezinta evolutia costumului barbatesc din 1939 pana in prezent.
Dupa 75 de ani de traditie brandul Alexandru Ciucu se dedica in totalitate cavalerilor moderni dornici de experiente autentice si inspiratie.

Cu aceasta ocazie, designerul de costume premium a organizat miercuri, 12 noiembrie, un eveniment exclusivist dedicat imbinarii mestesugului cu arta designului vestimentar.

La eveniment au luat parte peste 100 de invitati, celebritati, prieteni apropiati, clienti si parteneri, printre care s-au numarat Ilie Nastase, Virgil Iantu, Vlad Mirita si Wilmark.In incinta locatiei a fost expusa o galerie de fotografii reprezentand cele trei generatii Ciucu, datand din 1939 pana in prezent, instantanee ce surprind cateva dintre cele mai importante momente din activitatea familiei in sfera croitoriei.

Pentru aceasta ocazie speciala, designerul a realizat si proiectat un scurt documentar despre istoria familiei Ciucu, o poveste despre mostenirea unui mestesug, respectarea traditiei si dedicatia fata de eleganta si rafinamentul contemporan.In documentar, designerul vestimentar, alaturi de tatal sau, transmite emotia si pasiunea pentru confectionarea costumului si atentia la detalii.

Povestea a inceput in 1939, cand bunica, mama tatalui meu, a debutat in acest minunat domeniu. La vremea aceea era o moda pentru fetele cu studii medii sa devina croitorese si sa coaseuniforme militare. Primele amintiri legate de bunica mea sunt de pe vremea cand aveam cinci ani si o urmaream curios cum coase. Ma emotioneaza sa ma gandesc la masina ei de cusut Singer, la cutia cu zeci de feluri de nasturi sau la punga cu papiote multicolore. Alaturi de bunica, am invatat sa stapanesc pedala masinii de cusut, pentru ca de cusut nu se punea inca problema. Eram prea mic si nu ajungeam in acelasi timp si cu piciorul la pedala si cu mainile pe blatul de cusut. Astazi masina respectiva se afla expusa intr-unul din magazinele Tata&fiul, in onoarea bunicii. Tot ea mi-a transmis credinta ca orice meserie este bratara de aur, dar ca dintre toate meseriile, croitoria este cea mai frumoasa pentru ca este cea mai echilibrata si iti ofera cate putin din toate. De la tata am invatat ca doar prin munca se poate construi ceva durabil, iar, daca porneste din pasiune, munca in sine este o placere ”, povesteste Alexandru Ciucu.Cu ocazia evenimentului aniversar, Alexandru Ciucu a tiparit in editie limitata, o colita aniversara de 9 timbre, care prezinta evolutia costumului barbatesc din 1939 pana in prezent.

Dupa 75 de ani de traditie brandul Alexandru Ciucu se dedica in totalitate cavalerilor moderni dornici de experiente autentice si inspiratie.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: 4 feluri de mâncăruri sănătoase pe care să le faci din soia. Sunt nelipsite în timpul postului

NOUTATE: Cine este ELWIRA PETRE, soția lui Mihai Petre

NOUTATE: Cine este MIHAI PETRE. Biografie: Data naşterii, căsătorie, carieră, copii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă limba

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Fashion
Parteneri