Alegeri locale anulate! Anunțul de ultimă oră al Biroului Electoral Central


Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor într-un oraș din România. De ce s-a ajuns la această decizie.


In articol:

Biroul Electoral Central (BEC) a dispus anularea alegerilor locale pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin, în urma hotărârii 142/30.09.2020.

În plus, instituția a decis reluarea scrutinului. Partidul Național Liberal Filiala Caraș-Severin și Organizația Moldova Nouă au formulat o cerere de anulare a alegerilor în Circumscripția electorală nr. 6 Moldova Nou, din Județul Caraș-Severin, iar Biroul Electoral Central a admis această cerere, după ce au fost constatate mai multe nereguli.

Astfel, decizia a fost luată după ce s-a constatat nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Constantin Torma, votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne pe data de 27 septembrie 2020.

S-a constatat că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă a admis candidatura lui Adrian Torma din partea PSD-Pro România, deşi anterior Tribunalul Caraş Severin respinsese candidatura social-democratului, întrucât documentul nu era semnat de liderii locali ai PSD şi Pro România, conform legii.

Anulare alegeri locale
Anulare alegeri locale în Moldova Nouă[Sursa foto: PixaBay]

Anunţul făcut de BEC privind anularea alegerilor din Moldova Nouă


„Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale(...)

O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor” notează BEC în decizia de anulare a scrutinului.

În plus, Biroul Electoral Central dispune repetarea scrutinului la data de 11.10.2020 și anularea candidaturii la funcția de primar al orașului Moldova Nouă a lui Torma Adrian Constantin din partea Alianței electorale PSD- Pro România.

Sursa: https://locale2020.bec.ro/  .


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, sfaturi pentru a nu ne infecta la vot: „Nu este suficient că se poartă masca”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Dr. Virgil Musta, reguli clare la mersul la vot: „Când vă lăsaţi în jos masca să vă identifice...”

Reguli draconice pentru viza de flotant înainte de alegeri. Cum se obține, de fapt?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Am primit o veste proastă.” Sorina Ceugea a primit un diagnostic grav. Ce s-a întâmplat cu artista
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri