Află din rândurile următoare care este rețeta de pateu de casă a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea pregătește adesea diferite preparate pentru familia sa, pe care ulterior le postează în mediul online, acolo unde își dezvăluie secretele culinare. În cadrul unui video, vedeta a explicat cum pregătește pateu de casă și care sunt trucurile sale pentru un preparat gustos, care să poată fi consumat cât mai mult timp.
Rețeta de pateu de casă a Gabrielei Cristea
Citește și: „Este un deliciu. O mâncare de post rapid făcută!” Rețeta de legume la cuptor a Gabrielei Cristea
Ingrediente:
- ceapă;
- usturoi;
- carne de pui;
- ficat de pui;
- un pachet de unt;
- smântână de gătit;
- oregano;
- cimbru;
- sare;
- piper;
- un sfert de pahar de whisky;
- grăsime de rață.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„Am tocat usturoiul bine-bine și acum iau ceapa pe care o tai destul de grosier. O să o călesc puțin în unt, dar nu trebuie să ne agităm foarte tare pentru că până la urmă toate ingredientele vor ajunge în blender.
Ulterior, vedeta a adăugat un sfert de pahar de whisky.
„ Alcoolul se evaporă la fierbere, așa că puteți să le dați și copiilor din pateul acesta pentru că se păstrează doar aroma. Am terminat de fiert și acum o să vărs totul într-o oală în care să pot să bag blenderul. O să blenduiesc toată compoziția și practic pateul meu este gata. Aveți răbdare să blenduiți bine pentru ca pateul vostru să iasă fin. E foarte important cum depozitați pateul. Îl pun întotdeauna în recipiente de sticlă și o să topesc niște grăsime de rață după ce se va răci. În felul acesta puteți să îl țineți în frigider și rezistă cam o lună de zile. Sau puteți să îl puneți la congelator și să îl scoateți când vreți să mâncați .”, a precizat Gabriela Cristea.