Ai pofta de ceva dulce? Prepara budinca de ciocolata in stil mexican!


Ai pofta de ceva dulce? Prepara budinca de ciocolata in stil mexican!

Alina Laufer iti spune cum poti prepara un desert condimentat.

 

Ingrediente pt 6 portii:
60 g zahar brun
2 linguri amidon
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/8 lungurita piper cayenne
1/8 lingurita sare
500 ml lapte cu continut redus de grasime
2 buc galbenusuri mari
125 g ciocolata amaruie maruntita
Esenta de vanilie
Mod de preparare
Intr-un castron mic, amestecati zaharul brun cu amidonul
de porumb, scortisoara, piperul cayenne si sarea. Dati deoparte.
Intr-o cratita, amestecati laptele cu galbenusurile. Adaugati mixul de zahar brun si amestecati bine.
Puneti la fiert ls foc mediu, amestecand continuu cu o spatula de silicon termorezistenta sau cu o lingura de lemn, pana se dizolva zaharul, iar amestecul incepe sa faca bulbuci pe marginea cratitei, cam 5 minute.
Lasati sa fiarba incet, amestecand mereu, inca un minut, apoi luati de pe foc.
Incorporati ciocolata si amestecati continuu pentru a se topo si a se omogeniza, appo adaugati vanilia.
Puneti cu lingura budinca in 6 vase de ceramica sau pahare de desert, impartimd-o in mod egal, apoi neteziti suprafata.
Puneti o hartie cerata direct pe suprafata fiecarei portii pt a impiedica formarea unei pelicule lasati la frigider pana se raceste, cca 2 ore.

Ingrediente pt 6 portii:

60 g zahar brun
2 linguri amidon
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/8 lungurita piper cayenne
1/8 lingurita sare
500 ml lapte cu continut

redus de grasime
2 buc galbenusuri mari
125 g ciocolata amaruie maruntita
Esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-un castron mic, amestecati zaharul brun cu amidonul de porumb, scortisoara, piperul cayenne si sarea. Dati deoparte.Intr-o cratita, amestecati laptele cu galbenusurile. Adaugati mixul de zahar brun si amestecati bine. 

Puneti la fiert ls foc mediu, amestecand continuu cu o spatula de silicon termorezistenta sau cu o lingura de lemn, pana se dizolva zaharul, iar amestecul incepe sa faca bulbuci pe marginea cratitei, cam 5 minute. 


Lasati sa fiarba incet, amestecand mereu, inca un minut, apoi luati de pe foc. Incorporati ciocolata si amestecati continuu pentru a se topo si a se omogeniza, appo adaugati vanilia. 

Puneti cu lingura budinca in 6 vase de ceramica sau pahare de desert, impartimd-o in mod egal, apoi neteziti suprafata. Puneti o hartie cerata direct pe suprafata fiecarei portii pt a impiedica formarea unei pelicule lasati la frigider pana se raceste, cca 2 ore.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: De ce le plac pisicilor măslinele

Bătaie la Asia Express! Mihai Petre și-a ieșit din minți, iar soția a încercat să-l oprească

Fanii cuplului Connect-R și Misha speră la o împăcare după noile imagini de pe social-media cu cei doi: “Împreună sunteți perfecți”

Carmen de la Sălciua este implicată într-un scandal cu soția noului iubit: “Eu sunt cea de-a treia persoana, care i-a stricat ei căsnicia”

Horoscop SCORPION Noiembrie 2021. Nativii Scorpion întâmpină dificultăți în relația de cuplu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cum se face prăjitura PANNA COTTA. Ingrediente și mod de preparare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri