Ai o Craciunita acasa? Uite cum trebuie sa o ingrijesti ca sa reziste toata iarna!


Ai o Craciunita acasa? Uite cum trebuie sa o ingrijesti ca sa reziste toata iarna!

Planta care ne incânta privirile in fiecare sezon de iarna, prevestind venirea Craciunului, "Steaua Craciunului" sau "Flacara Mexicana", numita stiintific Euphorbia Pulcherrima sau Poinsettia, este cea mai spectaculoasa specie din genul "Euphorbia".

 

Este o planta pretentioasa in privinta duratei si intensitatii luminii. Lungimea zilei trebuie sa fie de 10 ore. Are nevoie de lumina intensa pentru a-si pastra toate frunzele, dar vara se umbreste usor.
Planta este mare consumatoare de apa. Se ofileste foarte usor si isi pierde frunzele daca solul este uscat si umiditatea aerului scazuta. De asemenea, excesul de apa in sol este daunator.
Frunzele se pot pulveriza fin cu apa, mai ales vara. Poisentia este o planta sensibila la curentii de aer si diferentele mari de temperatura de la o zi la alta, care provoaca pierderea frunzelor.
Sursa

Este o planta pretentioasa in privinta duratei si intensitatii luminii. Lungimea zilei trebuie sa fie de 10 ore. Are nevoie de lumina intensa pentru a-si pastra toate frunzele, dar vara se umbreste usor. Planta este mare consumatoare de apa. Se ofileste foarte usor si isi pierde frunzele daca solul este uscat si umiditatea aerului scazuta. De asemenea, excesul de apa in sol este daunator. Frunzele se pot pulveriza fin cu apa, mai ales vara. Poisentia este o planta sensibila la curentii de aer si diferentele mari de temperatura de la o zi la alta, care provoaca pierderea frunzelor.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Pe ce dată pică Sfântul Andrei 2021

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

70 MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2021. Trimite cele mai frumoase texte celor care îşi serbează ziua onomastică

70 Felicitări şi Urări de Sfântul ANDREI 2021. Cele mai frumoase texte pentru toţi cei ce serbează numele de Andrei şi Andreea

Emily Burghelea, momente dificile cu fetița ei, Amedea! Ce a pățit micuța: „Mă topesc când văd că suferă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este chef SORIN BONTEA. Biografie: data nașterii, studii, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri