Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!

Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!
Ai mancat usturoi? Uite cum poti face mirosul sa dispara imediat!

Oamenii de stiinta au descoperit o metoda foarte simpla de a face mirosul de usturoi sa dispara dupa ce ai consumat delicoasa leguma-condiment.

 

Mananca un mar sau bea o cana de ceai verde pentru a scapa de mirosul neplacut al usturoiului, au descoperit oamenii de stiinta.
Mirosul specific este dat de componentele care contin sufl si care ajung in sange si apoi in plamani si glandele sudoripare.
Oamenii de stiinta de la Ohio State University au descoperit care este cea mai usoara modalitate de a neutraliza mirosul este sa consumi alimente specifice.
Merele contin o enzima oxidativa care face ca frucrul sa devina maro atunci cand este expus la aer. Aceasta enzima produce o reactie chimica care te scapa de mirosul din usturoi.
Polifenolii, chimicalele din ceaiul verde, actioneaza in acelasi fel pentru a neutraliza componentele cu sulf.
Cercetatorii au descoperit si ca un consum de lamaie, datorita aciditatii mari, neutralizeaza mirosul usturoiului zdrobit. Lichidele acide distrug alinaza, o enzima care se activeaza atunci cand usturoiul este mestcat si elibereaza mirosul specific.
In plus, si un pahar mic cu lapte poate reduce persistenta aromei de usturoi in respiratie.
Sursa: telegraph.co.uk

Mananca un mar sau bea o cana de ceai verde pentru a scapa de mirosul neplacut al usturoiului, au descoperit oamenii de stiinta. 

Mirosul specific este dat de componentele care contin sufl si care ajung in sange si apoi in plamani si glandele sudoripare. 

Oamenii de stiinta de la Ohio State University au descoperit care este cea mai usoara modalitate de a neutraliza mirosul este sa consumi alimente specifice.



Merele contin o enzima oxidativa care face ca frucrul sa devina maro atunci cand este expus la aer. Aceasta enzima produce o reactie chimica care te scapa de mirosul din usturoi. 

Polifenolii, chimicalele din ceaiul verde, actioneaza in acelasi fel pentru a neutraliza componentele cu sulf.

Cercetatorii au descoperit si ca un consum de suc de lamaie, datorita aciditatii mari, neutralizeaza mirosul usturoiului zdrobit.
Lichidele acide distrug alinaza, o enzima care se activeaza atunci cand usturoiul este mestcat si elibereaza mirosul specific.

In plus, si un pahar mic cu lapte poate reduce persistenta aromei de usturoi in respiratie.

Sursa: telegraph.co.uk

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Ronei Hartner, devastată de durere, chiar dacă au trecut doi ani de când artista s-a stins din viață. Sora Ronei face declarații dureroase: “Rămâne nereparată.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Moldo face o MĂRTURISIRE INCENDIARĂ în faţa prezentatoarei TV, dezvăluind totul despre Ahmed și Veronica. Secretul lor a ieșit la iveală sub privirile tuturor, iar reacţiile din platou sunt DE NECREZUT. Andreea Mantea: "Care este scuza?" 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies