Ai invitați la masă? 3 idei speciale de meniuri

Ai invitați la masă? 3 idei speciale de meniuri
Ai invitați la masă? 3 idei speciale de meniuri

Pentru o cină reușită, indiferent cine sunt invitații tăi, ai nevoie de o atmosferă plăcută, veselă și primitoare și de un meniu special, care să facă impresie bună și să fie pe gustul tuturor

O masă cu rudele, cu prietenii sau cu persoane pe care încă nu le cunoști foarte bine se poate transforma într-o amintire deosebită pentru toată lumea, dacă știi cum să prepari o mâncare gustoasă, mai sofisticată.

Îți prezentăm în acest articol trei rețete inedite, pe care le poți încerca și tu atunci când ai musafiri ceva mai pretențioși. Nu-ți fie teamă să experimentezi lucruri mai ieșite din comun, pentru că rețetele nu sunt deloc complicate și, urmând cu atenție sfaturile noastre, cu siguranță vei reuși să le prepari.

1. Somon la grătar cu legume

Aceasta este o rețetă foarte sănătoasă, ușoară și dietetică, care poate constitui felul principal al mesei. Iată cum trebuie să pregătești meniul:

Spală, curăță și taie în bucăți sau felii mai mulți cartofi, morcovi, cepe, păstârnac, broccoli, sparanghel și conopidă. Pune toate legumele într-o oală, la abur și lasă-le să se gătească timp de 20-30 de minute, pe foc mediu.

Până fierb legumele, pregătește somonul: condimentează fileurile cu sare de mare și piper și lasă-le pe grătar timp de 2-3 minute pe fiecare parte. La final, poți să adaugi puțin ulei de măsline și praf de usturoi.

2. File de curcan cu dulceață

Iată o rețetă puțin mai elaborată, dar care va ieși absolut delicioasă și va merita efortul! 

Dezosează pieptul de curcan, pentru a obține fileuri și condimentează carnea cu sare, piper, cimbru și boia. Pune fileurile într-un vas de sticlă, adaugă 200 ml vin alb și 2 linguri de ulei de măsline, apoi amestecă toate ingredientele și lasă-le să stea la rece cel puțin 3 ore. Ideal ar fi să le lași până a doua zi.

Pune carnea într-un vas termorezistent, special pentru slow cooking și lasă la gătit lent, cu capac, aproximativ 4 ore. După aceste 4 ore, adaugă peste carne 3 linguri de dulceață de afine, 3 linguri de dulceață de ceapă și mai lasă pe foc încă 2 ore.

3. Dovleac umplut 

Iată o rețetă foarte interesantă, care ar putea deveni preferata ta și la mesele unde nu ai musafiri. Este foarte simplu de preparat, iar gustul te va încânta cu siguranță. Ai nevoie de două bucăți de dovleac plăcintar mai mic, de 250 g de bacon, 200 g mozzarella, 100 g cașcaval, un ou și 6 linguri de smântână.

Taie dovlecii pe jumătate, scobește-i pe interior și pune puțină sare.

Rumenește în tigaie cubulețele de bacon, apoi amestecă-l cu smântâna și cu mozzarella tăiată cuburi. 

Adaugă peste ingrediente sare și piper și umple dovlecii, apoi presară cașcaval ras și lasă totul la copt, într-un vas ceramic, timp de 3 ore.

Nu uita nici de băuturi, pentru că sunt la fel de importante ca meniul! Poți pregăti mai multe sortimente de bere - blondă și brună - dar și băuturi non-alcoolice pentru cocktailuri, pentru musafirii care vor dori să savureze ceva mai rafinat. Pentru musafirii mai mici, pune la dispoziție sucuri naturale, limonadă sau siropuri.

Alege din lista propusă de noi meniul care ți se pare cel mai potrivit pentru evenimentul pe care îl organizezi! Sigur va fi pe placul invitaților tăi!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies