Ai facut-o gresit pana acum! Cum se consuma legumele corect


Mancati legume proaspete in fiecare ne zi, ne indeamna nutritionistii, iar unii chiar tin cont de acest sfat si au facut din bolul cu salata o regula.

1. Nu iti umpli farfuria cu diferite culori
Legumele verzi au parte de cea mai mare atentie, insa este bine sa faci din farfuria ta un curcubeu al legumelor. Doar asa vei beneficia de fitonutrienti diferiti - luteina, licopen, flavonoide, etc, care iti asigura protectie in fata bolilor, inclusiv a cancerului.

2. Nu consumi legume congelate

Sigur ca legumele proaspete sunt de cele mai multe ori cele mai bune, dar cu cat le veti pastra mai mult la frigider, cu atat nutrientii continuti vor disparea. In concluzie, decat sa pastrezi legumele in frigider o saptamana, mai bine congeleaza-le imediat ce le-ai cumparat pentru a te asigura ca vitaminele, mineralele si fitonutrientii se vor pastra pana cand esti pregatita sa le gatesti.

3. Cartofii, la fel ca orezul, mai buni reci

Cartofii contin in mare parte zaharuri simple, care pot creste rapid nivelul de insulina. Cu toate acestea, daca-i lasam sa se raceasca in frigider timp de 24 de ore de la preparare, amidonul (sau zaharurile) va fi transformat intr-un tip care se digera mai legnt. Deci dintr-o leguma cu indice glicemic ridicat, obtii una cu indice glicemic mult mai mic.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Organizezi o petrecere de Sfânta Maria? Nu uita de candy-bar!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri