Ai facut-o gresit pana acum! Cum se aplica fondul de ten in mod corect

Primul si cel mai important aspect cand vine vorba de alegerea unui fond de ten este culoarea.

Trebuie sa gasesti nuanta care ti se potriveste perfect si nu trebuie sa faci compromisuri. Testeaza fondul de ten pe linia mandibulei, apoi iesi la lumina pentru a vedea clar daca nuanta ti se potriveste sau nu. Scopul este sa gasesti culoarea care pare invizibila si care este foarte apropiata de cea a tenului tau. Iar daca vrei ca tenul tau sa aiba o tenta mai colorata, foloseste o pudra bronzanta, in niciun caz un fond de ten intr-o nuanta mai inchisa.

Nu doar culoarea este importanta, ci si textura fondului de ten. Aceasta este dependenta de tipul tau de piele. Pielea uscata are nevoie de formule lichide sau cremoase, iar daca ai pielea normala poti folosi fond de ten lichid, crema sau pudra. in cazul tenului gras, ai putea crede ca variantele de fond de ten pudra sunt cele mai bune alegeri, dar combinatia de exces de sebum si pudra poate avea ca efect un ten cu aspect incarcat. Foloseste in schimb un produs cu o textura lichida, pe baza de apa si fara uleiuri, asociat cu o pudra aplicata in zona T (frunte, nas, barbie).

Cea mai buna metoda de a aplica un fond de ten lichid este cu pensula scurta, deasa. Foloseste miscari circulare, incarcand pensula in functie de cata acoperire vrei.

Textura cremoasa ofera mai multa acoperire si este mai dificil de aplicat folosind o pensula. Alege, in schimb, un burete beautyblender, care te va ajuta sa obtii un efect natural.

Sursa: eva.ro
 

viewscnt

Pentru tine

Parteneri