Stim deja despre beneficiile produselor din nuca de cocos – apa de cocos, lapte de cocos, faina de cocos, ulei de cocos, etc.
Dar si zaharul de cocos poate fi folosit cu succes ca un indulcitor natural. Este plin de polifenoli, fier, zinc, calciu, potasiu, fosfor, antioxidanti si alti fitonutrienti, fiind foarte versatil.
Poate fi folosit la fel ca zaharul rafinat, adaugat in aceeasi cantitate la retetele pregatite. Zaharul de cocos este mai aspru decat cel obisnuit, dar il poti pune intr-o rasnita de cafea pentru aceeasi textura.
Poti chiar sa-ti faci propria versiune sanatoasa de zahar pudra. Amesteca zaharul de cocos cu putin praf de arorut (arrowroot) si foloseste o rasnita de cafea sau un robot cu putere mare. Nu va rezulta un zahar la fel de alb ca aspect, dar este o solutie mult mai benefica sanatatii.
Sursa: Curademiere.ro
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro