Afla cat de periculoase sunt schimbarile bruste de temperatura!


Specialistii atrag atentia ca o diferenta de cel putin 4 grade intr-un interval scurt de timp afecteaza organismul care are nevoie, in general, de 14 zile penru a se adepata la schimbarile de temperatura.

Dr. Florin Ioan Balanica, consultant personal de sanatate atrage atentia asupra urmarilor pe care le pot avea schimbarile de vreme asupra sanatatii:

- Slabirea sistemului imunitar. Daca anotimpurile de tranzit aveau rolul de a obisnui organismul cu extremele meteo, în lipsa tot mai evidenta a acestora, organismul este nevoit sa se adapteze singur la schimbarile bruste. Acest lucru îi da peste cap ritmul firesc si îi scade imunitate. Copiii, batrânii si persoanele bolnave sunt cei mai expusi consecintelor slabirii sistemului imunitar.

- Aparitia problemelor respiratorii. Schimbarile imprevizibile de temperatura pot cauza aparitia astmului, a afectiunilor pulmonare sau a celor de natura respiratorie.

- Accentuarea afectiunilor reumatice. Umezeala si temperaturile scazute determina dureri reumatice si de articulatii. Aceleasi cauze pot sta la baza aparitiei si persistentei virozelor.

- Declansarea problemelor cardiovasculare. Oscilatiile mari de temperatura pot aduce neplaceri serioase celor care sufera de astfel de afectiuni. În cele mai severe cazuri, persoanele hipertensive sunt expuse aparitiei unui atac de cord. Fumatorii trebuie sa acorde acestui risc o atentie sporita, ei fiind cei mai expusi.

- Aparitia insomniilor si a problemelor de concentrare. Fortat sa accepte conditii cu care nu este obisnuit pentru anumite perioade ale anului, organismul trece printr-o adevarata provocare in a-si pastra ritmul de odihna sau capacitatea de a se concentra. In plus, persoanele meteosensibile pot avea ameteli, dureri de cap, se pot simti slabite, obosite sau irascibile.

- Declansarea depresiei si a anxietatii. Vremea instabila poate destabiliza echilibrul psihic al persoanelor metosensibile care, în încercarea de a face fata noilor conditii, se pot confrunta cu o stari de indispozitie sau chiar de depresie.

- Aparitia alergiilor. Persoanele care sufera de alergii severe sunt predispuse la meteosensibilitate.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Scene de groază la Puterea Dragostei - 24 ianuarie! Manuela și Roxana se iau la bătaie. Turcu vrea să intervină între ele și sparge ușa

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri