Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!


Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!

Știai că inima este primul organ format în corpul nostru și că rămâne pe toată durata vieții cel mai puternic dintre toate? Inima generează o energie electrică mult mai puternică decât cea a creierului.


In articol:

Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea! Știai că inima este primul organ format în corpul nostru și că rămâne pe toată durata vieții cel mai puternic dintre toate? Inima generează o energie electrică mult mai puternică decât cea a creierului.

Conform specialiștilor, de fiecare dată când simțim o emoție, inima transmite un semnal electromagnetic foarte puternic către corp și fiecare bătaie a acesteia influențează starea emoțională și fizică a organismului.

Se spune despre inimă că are propria sa inteligență specifică, aceasta putând gândi, simți și aminti.

Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!
Afirmația psihologului: dacă ne concentrăm prea mult pe emoțiile negative, ne slăbim singuri imunitatea!

Creșterea imunității prin emoții pozitive

Știai că semnalele electromagnetice pe care inima le emite pot fi detectate de undele cerebrale ale altor persoane? Fenomenul respectiv este mult mai puternic atunci când cele două persoane se ating sau se află în apropiere, dar ar putea fi percepute inclusiv de la distanță.

Inima este cel mai cald organ al corpului, iar acest lucru o face vulnerabilă în fața emoțiilor prea intense, indiferent că acestea sunt plăcute ori neplăcute. Prin urmare, ajungem în timp să construim ziduri în jurul inimii sub formă de mecanism de protecție pe termen scurt împotriva unei situații neplăcute sau chiar pe termen lung, de apărare împotriva unei suferințe care este imaginară, dar generată de experiențele din trecut, sub formă de prevenție.

Citeste si: Cum sa îţi imbunatăţeşti viaţa. Află totul despre capcanele mentale!

Mecanismele de apărare sunt naturale și în strânsă legătură cu viața, cât și cu instinctul de supraviețuire. Mecanismele de apărare pe termen scurt sunt benefice întrucât ne protejează de o suferință produsă de un eveniment concret. Mecanismele de apărare pe termen lung presupun, mai mult sau mai puțin conștient, gânduri legate de o posibilă suferință viitoare, prin urmare imaginară.

Desi aceste comportamente sunt normale, ele trebuie abordate rațional, altfel se pot transforma în inamicii noștri, cât timp conțin energia emoțiilor captive nerezolvate. Este un aspect care are influență asupra funcționalității glandei timus și implicit a întregului sistem imunitar al organismului.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să scapi de fumat cât mai repede?

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Cine a fost eliminat de la Survivor România pe 20 iunie 2021. Află beneficiile consumului de fructe de mare

CITEȘTE: Cine este Viviana Sposub. Biografie: data nașterii, iubit, carieră

CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă nasul. Semn bun sau rău?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

// Mesaje de LA MULȚI ANI! // pentru ziua de naştere (aniversară)

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri