Aerul conditionat provoaca dureri acute de coloana vertebrala


Aerul conditionat provoaca dureri acute de coloana vertebrala

Caldurile extreme ne obliga la masuri extreme si asta nu e bine pentru organism.

 

Iar una dintre ele, tentatia de a petrece prea mult timp in dreptul aparatelor de aer conditionat setate pe temperaturi scazute, ne poate duce din vacanta, direct la doctor, cu dureri acute la nivelul coloanei vertebrale, avertizeaza Mihaela Proicea, managerul Clinicii Bio Ortoclinic.
Indiferent daca vorbim despre copii sau despre adulti, nici o persoana nu este imuna la expunerile repetate la curentii reci produsi de aparatele de aer conditionat, cu atat mai putin daca are afectiuni ale coloanei cauzate de dureri musculare sau de probleme osteoarticulare.
Conform reprezentantei clinicii din Bucuresti, atat persoanele sanatoase, cat si cele care se confrunta frecvent cu dureri de spate e bine sa evite sa petreaca prea mult timp in incaperi cu temperaturi scazute, nu doar pentru ca pot raci.
”Multe din afectiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzatia de rece si cum, in aceasta perioada caniculara in majoritatea locurilor in care mergem – magazine, centre comerciale, locuri de servit masa, mall-uri etc – temperatura este mentinuta artificial cu cel putin zece grade Celsius sub valorile exterioare, corpul se resimte din plin, chiar daca in acele momente senzatia pe care o
simte este cat se poate de placuta. Aerul rece este unul din factorii destabilizatori ai sistemului vertebral, pe langa traumatism, dezhidratare, postura corporala incorecta, lipsa de substante minerale”, a declarat Mihaela Proicea.
Managerul Bio Ortoclinic sustine ca printre afectiunile agravate de frig se numara: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago si cifoza.
Problemele de la nivelul coloanei debuteaza cu modificari ale proprietatilor fizico-chimice ale discurilor intervertebrale, care pierd din grosime si din mobilitate.
Mai mult, se schimba conturul suprafetei articulare, muschii si ligamentele devin flasce si mai putin elastice apoi, apare faza instabilitatii. Vertebrele se vor misca mai mult decat trebuie sau decat se intampla in mod normal, miscarea antrenand dupa sine un efect de tip foarfece cu dureri si scadere a mobilitatii corpului. Durerile de spate pot fi percepute direct in zona afectata, dar pote fi simtite si in alta parte a corpului (radiata).
Cum se reechilibreaza coloana
În cazul aparitiei durerilor provocate de expunerea la rece a coloanei cele mai eficiente si noninvazive  tratamente constau
in decompresie, mobilizare si exercitii fizice sub supraveghere de specialitate. Mai mult, hidratarea suficienta poate sustine recuperarea in astfel de blocaje, asociata cu odihna.

Iar una dintre ele, tentatia de a petrece prea mult timp in dreptul aparatelor de aer conditionat setate pe temperaturi scazute, ne poate duce din vacanta, direct la doctor, cu dureri acute la nivelul coloanei vertebrale, avertizeaza Mihaela Proicea, managerul Clinicii Bio Ortoclinic. 

Indiferent daca vorbim despre copii sau despre adulti, nici o persoana nu este imuna la expunerile repetate la curentii reci produsi de aparatele de aer conditionat, cu atat mai

putin daca are afectiuni ale coloanei cauzate de dureri musculare sau de probleme osteoarticulare. Conform reprezentantei clinicii din Bucuresti, atat persoanele sanatoase, cat si cele care se confrunta frecvent cu dureri de spate e bine sa evite sa petreaca prea mult timp in incaperi cu temperaturi scazute, nu doar pentru ca pot raci. 

”Multe din afectiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzatia de rece si cum, in aceasta perioada caniculara in majoritatea locurilor in care mergem – magazine, centre comerciale, locuri de servit masa, mall-uri etc – temperatura este mentinuta artificial cu cel putin zece grade Celsius sub valorile exterioare, corpul se resimte din
plin, chiar daca in acele momente senzatia pe care o simte este cat se poate de placuta. Aerul rece este unul din factorii destabilizatori ai sistemului vertebral, pe langa traumatism, dezhidratare, postura corporala incorecta, lipsa de substante minerale”, a declarat Mihaela Proicea. 

Managerul Bio Ortoclinic sustine ca printre afectiunile agravate de frig se numara: discopatia, scolioza, spondiloza, lombosciatica, lumbago si cifoza. 

Problemele de la nivelul coloanei debuteaza cu modificari ale proprietatilor fizico-chimice ale discurilor intervertebrale, care pierd din grosime si din mobilitate. Mai mult, se schimba conturul suprafetei articulare, muschii si ligamentele devin flasce si mai putin elastice apoi, apare faza instabilitatii. Vertebrele se vor misca mai mult decat trebuie sau decat se intampla in mod normal, miscarea antrenand dupa sine un efect de tip foarfece cu dureri si scadere a mobilitatii corpului. Durerile de spate pot fi percepute direct in zona afectata, dar pote fi simtite si in alta parte a corpului (radiata).

Cum se reechilibreaza coloana

În cazul aparitiei durerilor provocate de expunerea la rece a coloanei cele mai eficiente si noninvazive  tratamente constau in decompresie, mobilizare si exercitii fizice sub supraveghere de specialitate. Mai mult, hidratarea suficienta poate sustine recuperarea in astfel de blocaje, asociata cu odihna.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 7-13 martie 2021

Este DIVORȚUL ANULUI în România! Au de împărțit o avere colosală

Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală

Show-ul fenomen “Survivor România”, din nou, pe primul loc în preferințele telespectatorilor. Faimoșii au ieșit învingători aseară, în jocul pentru recompensă

Culiță Sterp, noi strategii în echipa Faimoșilor la Survivor România! Artistul o vrea afară pe Andreea Antonescu!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Roxana Ghiță de la Survivor România a recunoscut că l-a plăcut pe Andrei Dascălu! „Ne-am sărutat noaptea pe plajă...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri