Mastercheful a postat pe contul lui o reteta delicioasa de somon cu ardei copt in care le vinde un pont important gospodinelor: cum sa prajeasca corect pestele.
"Ce vedeti aici e simplu de facut, foarte gustos si destul de sanatos. Poate parea ca-i putin de lucru, este, nu o sa va mint, dar merita.
Incepe cu garnitura. Fierbe cateva sfecle mici (1 pentru fiecare portie), curata-le de coaja, taie-le in bucati nu mici, nu mari (cum ai taia cartofii pentru piure), pune-le la rece, acoperite de sirop de fructe de padure in care ai amestecat sare, piper si zeama unei lamai. Poti face asta cu o zi inainte. Ocupa-te de ardei. Frige-i intr-o tigaie antiaderenta si, fara sa-i cureti de coaja arsa, pune-i la marinat intr-o marinada facuta din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si foarte putin zahar. Poti sa adaugi usturoi si plante aromatice. tine ardeii la rece macar doua ore.
Cand esti pregatit cu garnitura, fa un sos de lamaie si apuca-te de peste.
Presara sare peste peste si lasa-l sa stea asa un sfert de ora.
sterge-l apoi cu un servetel din hartie, sa fie uscat. incinge o tigaie cu putin ulei. Nu foarte tare. Asaza pestele in tigaie cu pielea in jos. Presara condimente peste el (piper, sare, plante aromatice verzi). Frige pestele trei minute pe o parte, intoarce-l pe partea cealalta si pune un cubulet de unt la topit, in aceeasi tigaie.
Dupa ce s-a topit untul, stoarce in el zeama unei portocale (lamaie, lime mandarina etc).