Adrian Hadean te invata cum sa prajesti pestele fara sa il lipesti de tigaie

Adrian Hadean te invata cum sa prajesti pestele fara sa il lipesti de tigaie
Adrian Hadean te invata cum sa prajesti pestele fara sa il lipesti de tigaie

Mastercheful a postat pe contul lui o reteta delicioasa de somon cu ardei copt in care le vinde un pont important gospodinelor: cum sa prajeasca corect pestele.

"Ce vedeti aici e simplu de facut, foarte gustos si destul de sanatos. Poate parea ca-i putin de lucru, este, nu o sa va mint, dar merita.

Incepe cu garnitura. Fierbe cateva sfecle mici (1 pentru fiecare portie), curata-le de coaja, taie-le in bucati nu mici, nu mari (cum ai taia cartofii pentru piure), pune-le la rece, acoperite de sirop de fructe de padure in care ai amestecat sare, piper si zeama unei lamai. Poti face asta cu o zi inainte. Ocupa-te de ardei. Frige-i intr-o tigaie antiaderenta si, fara sa-i cureti de coaja arsa, pune-i la marinat intr-o marinada facuta din ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper si foarte putin zahar. Poti sa adaugi usturoi si plante aromatice. tine ardeii la rece macar doua ore.

Cand esti pregatit cu garnitura, fa un sos de lamaie si apuca-te de peste.

Ar fi bine sa incepi cu curatarea solzilor (hai sa presupunem ca ai cumparat somon gata filetat) daca nu i-au curatat altii inaintea ta, apoi poti trece la scoaterea oaselor, daca acestea nu au fost scoase (Se scot simplu, tragi de ele cu o penseta, pe directia indicata de asezarea lor, adica nu le misti ci pur si simplu prinzi si tragi spre tine).

Presara sare peste peste si lasa-l sa stea asa un sfert de ora.
sterge-l apoi cu un servetel din hartie, sa fie uscat. incinge o tigaie cu putin ulei. Nu foarte tare. Asaza pestele in tigaie cu pielea in jos. Presara condimente peste el (piper, sare, plante aromatice verzi). Frige pestele trei minute pe o parte, intoarce-l pe partea cealalta si pune un cubulet de unt la topit, in aceeasi tigaie.

Dupa ce s-a topit untul, stoarce in el zeama unei portocale (lamaie, lime mandarina etc).
imbaiaza pestele cu sossul obtinut. Dupa ce au trecut trei minute de cand l-ai intors, scoate pestele pe o farfurie si lasa-l sa se odihneasca putin. Daca ai o bucata mai groasa, tine-o pe foc 30 de secunde/parte in plus. Daca e mai subtire, scade 30 de secunde/parte",
a scris Adrian Hadean pe blogul sau.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Imagini cu Irinel Columbeanu cum nu s-au mai văzut până acum. Fostul afacerist a ales botezul? „Mi se pare monumental.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Monica Dascălu, despre singurătatea de sărbători. Ce spune prezentatoarea de știri și cum putem să scăpăm de acest sentiment: “Nu poți să faci față unei mulțumi, nu poți să-ți faci față ție.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies