Mastercheful a postat pe contul lui o reteta delicioasa de somon cu ardei copt in care le vinde un pont important gospodinelor: cum sa prajeasca corect pestele.
"Ce vedeti aici e simplu de facut, foarte gustos si destul de sanatos. Poate parea ca-i putin de lucru, este, nu o sa va mint, dar merita.
Incepe cu garnitura. Fierbe cateva sfecle mici (1 pentru fiecare portie), curata-le de coaja, taie-le in bucati nu mici, nu mari (cum ai taia cartofii pentru piure), pune-le la rece, acoperite de sirop de fructe de padure in care ai amestecat sare, piper si zeama unei lamai.
Cand esti pregatit cu garnitura, fa un sos de lamaie si apuca-te de peste.
Presara sare peste peste si lasa-l sa stea asa un sfert de ora.
sterge-l apoi cu un servetel din hartie, sa fie uscat. incinge o tigaie cu putin ulei. Nu foarte tare. Asaza pestele in tigaie cu pielea in jos. Presara condimente peste el (piper, sare, plante aromatice verzi). Frige pestele trei minute pe o parte, intoarce-l pe partea cealalta si pune un cubulet de unt la topit, in aceeasi tigaie.
Dupa ce s-a topit untul, stoarce in el zeama unei portocale (lamaie, lime mandarina etc).
imbaiaza pestele cu sossul obtinut. Dupa ce au trecut trei minute de cand l-ai intors, scoate pestele pe o farfurie si lasa-l sa se odihneasca putin. Daca ai o bucata mai groasa, tine-o pe foc 30 de secunde/parte in plus. Daca e mai subtire, scade 30 de secunde/parte", a scris Adrian Hadean pe blogul sau.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro