Ai taiat un mar, ai uitat de el pentru cateva minute si a devenit maro? Probabil te intrebi daca inca il mai poti consuma.
"Atunci cand fructele sunt taiate, curatate sau zgariate, membranele celulelor din fruct explodeaza si elibereaza o enzima numita polyophenol oxidase. Aceasta enzima se combina cu oxigenul- adica se oxideaza- iar rezultatul este culoarea maro a fructului", spune Keri Gans, nutritionist.
Se pare ca fructele maro pot fi mancate fara nicio problema, insa gustul s-ar putea sa nu mai fie acelasi.
Daca vrei ca fructele tale sa nu mai devina maro, nu le taia pana cand nu esti gata sa le mananci. Daca vrei totusi sa faci asta mai devreme, alege solutia mai simpla: acidul citric face minuni. Stoarce putin suc de lamaie pe ele.
Acidul citric din lamai contine antioxidanti care opresc oxidarea.
"Atunci cand fructele sunt taiate, curatate sau zgariate, membranele celulelor din fruct explodeaza si elibereaza o enzima numita polyophenol oxidase. Aceasta enzima se combina cu oxigenul- adica se oxideaza- iar rezultatul este culoarea maro a fructului", spune Keri Gans, nutritionist.
Se pare ca fructele maro pot fi mancate fara nicio problema, insa gustul s-ar putea sa nu mai fie acelasi.
Daca vrei ca fructele tale sa nu mai devina maro, nu le taia pana cand nu esti gata sa le mananci.
Daca vrei totusi sa faci asta mai devreme, alege solutia mai simpla: acidul citric face minuni. Stoarce putin suc de lamaie pe ele.
Acidul citric din lamai contine antioxidanti care opresc oxidarea.
Sursa:
yourbeauty.com