Adevarul despre femeile care publica multe informatii personale pe Facebook. Ce isi doresc de fapt?


Utilizatorii care ofera cele mai multe informatii personale despre viata lor pe retelele sociale se declara in realitate singuratici si chiar deprimati.

Un studiu a demonstrat legatura intre detaliile publicate online si izolarea in care traiesc acesti utilizatori.

Cercetatorii de la Universitatea Charles Stuart din New South Wales, Australia, au facut un studiu la care au luat parte 616 femei, utilizatoare de Facebook. Dintre acestea, 308 s-au declarat „singuratice”, fara o viata sociala activa.

In mod surprinzator, ele publicau mai multe date despre viata lor personala decat femeile care se declarau sociabile. Informatiile private contineau detalii despre statusul relatiei, adresa, cartile si filmele preferate.

Aproximativ 98% dintre utilizatoarele „singuratice” au scris care este statusul relatiei lor, iar 79% au oferit alte detalii personale, cum ar fi activitatile preferate in timpul liber. Prin comparatie, doar 65% dintre utilizatoarele care se considerau sociabile au scris aceste informatii.

Cercetatorii spun ca tendinta este oarecum fireasca. Femeile spera ca in acest fel sa ii incurajeaza pe alti utilizatori sa intre in legatura cu ele, astfel incat sa nu se mai simta asa de izolate, singure, precizeaza Yeslam Al-Saggaf, unul din autorii acestui studiu.

O cercetare anterioara, realizata anul trecut de Universitatea din Michigan, a sugerat ca retelele sociale, in loc sa ne ajute sa fim mai conectati cu alti oameni, ne izoleaza si ne fac sa ne simtim mai neimpliniti.

Sursa : www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Surpriză! Ce a spus mama lui Emanuel de la Survivor România despre relația războinicului cu Elena Ionescu! EXCLUSIV

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri