Adevarul despre cafea: reduce mortalitatea si scade riscul de cancer ovarian!


Adevarul despre cafea: reduce mortalitatea si scade riscul de cancer ovarian!

Două studii recente arată beneficiile consumului moderat de cafea. Primul studiu a fost publicat în ediţia din 18 ianuarie 2008 a jurnalului ‘Cancer’ şi arată că un consum de 3 sau mai multe cupe de cafea pe zi poate reduce riscul de cancer ovarian cu 20%.

 

Reducerea riscului a fost de 35% la femeile care nu au folosit niciodată anticoncepţionale şi de 43% la femeile trecute de vârsta menopauzei care nu au folosit terapie de substituţie hormonală.
Studiul a urmărit un număr impresionant de femei în cadrul unui proiect denumit NHS (Nurses’ Health Study). Acestea au completat chestionare la începutul studiului privind obiceiurile alimentare, fumat, consum de cafea, alcool sau alţi factori de risc ai cancerului ovarian. La înrolarea în studiu pacientele aveau între 30 şi 35 de ani. 110454 de femei au completat în 1976 un chestionar referitor la fumat. Ulterior, în 1980 a fost introdus un chestionar privind obiceiurile alimentare, ce a fost completat de 80253 femei. Ele au fost urmărite apoi până în 2004. 737 cazuri de cancer ovarian au fost diagnosticate.
Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

Reducerea riscului a fost de 35% la femeile care nu au folosit niciodată anticoncepţionale şi de 43% la femeile trecute de vârsta menopauzei care nu au folosit terapie de substituţie hormonală.Studiul a urmărit un număr impresionant de femei în cadrul unui proiect denumit NHS (Nurses’ Health Study). Acestea au completat chestionare la începutul studiului privind obiceiurile alimentare, fumat, consum de cafea, alcool sau alţi factori de risc ai cancerului ovarian. La înrolarea în studiu pacientele aveau între 30 şi 35 de ani. 110454 de femei au completat în 1976 un chestionar referitor la fumat. Ulterior, în 1980 a fost introdus un chestionar privind obiceiurile alimentare, ce a fost completat de 80253 femei.
Ele au fost urmărite apoi până în 2004. 737 cazuri de cancer ovarian au fost diagnosticate.

Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce articole trebuie să cumperi când vine pe lume un nou-născut? Toți viitorii părinți trebuie să știe

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Îngrijire completă din cap până în picioare la tine acasă

De ce să pui într-o sticlă goală boabe de orez. Trucul pe care trebuie neapărat să îl încerci

Atenție, viitoare mămici! Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Toate femeile trebuie să știe acest lucru! Băutura care ne compromite silueta trebuie eliminată cât mai rapid din alimentație

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri