Adevarul crunt despre fructoza! Este echivalentul alcoolui!


Cand Dumnezeu a creat "otrava" a pus-o la pachet cu antidotul...este o sintagma amuzanta din cartile de nutritie care se refera la fructoza. Da, fructoza, celebrul zahar din fructe, atat de natural si de putin sanatos.

 

"Stiu ca o atrag indignarea cu aceasta afirmatie insa consider ca e necesar, pentru cei ce vor sa stie, sa spun care e realitatea. Voi alegeti!
Fructoza, carbohidratul din fructe, e diferita de glucoza, carbohidratul din amidon. Daca glucoza poate fi folosita de orice celula ( ficat, creier, muschi) si transformata in energie, fructoza se metabolizeaza exclusiv in ficat. Si desi noi mancam un carbohidrat, in organism el se comporta ca o grasime. Fructoza este echivalentul alcoolului, care coincidenta, e fructoza fermentata!
Adica fructoza duce la obezitate, acumulare de grasime pe abdomen, rezistenta la insulina si bolile din cortegiul sindromului X metabolic.
In ce gasim fructoza? In fructe, zahar, miere, sirop de porumb, sirop de agave si toti agentii de indulcire. Care e talcul povestii? Singura sursa de fructoza pe care o mai consumam ca atare, asa cum a lasat-o Dumnezeu sunt fructele. Si pentru ca in fructe fructoza e pusa la pachet cu multa apa si fibre, efectul ei negativ e neutralizat. Daca am manca trestia de zahar si boabele de porumb ca atare, fructoza din ele ar fi inofensiva.
Deci natura, in perfectiunea ei, nu greseste. Noi, oamenii, insa gresim cand credem ca e totuna sa mananci fructele ca atare sau sa le transformi in suc. Indemnul meu ar fi sa va tineti la distanta de toti agentii de indulcire, nu e niciunul mai bun sau mai sanatos. Si sa consumati "dulcele" sub forma de fructe. Intregi si mestecate, nu baute cu paiul!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Stiu ca o atrag indignarea cu aceasta afirmatie insa consider ca e necesar, pentru cei ce vor sa stie, sa spun care e realitatea. Voi alegeti!

Fructoza, carbohidratul din fructe, e diferita de glucoza, carbohidratul din amidon. Daca glucoza poate fi folosita de orice celula ( ficat, creier, muschi) si transformata in energie, fructoza se metabolizeaza exclusiv in ficat. Si desi noi mancam un carbohidrat, in organism el se comporta ca o grasime. Fructoza este echivalentul alcoolului, care coincidenta, e fructoza fermentata! 

Adica fructoza duce la obezitate, acumulare de grasime pe abdomen, rezistenta la insulina si bolile din cortegiul sindromului X metabolic. In ce gasim fructoza? In fructe, zahar, miere, sirop de porumb, sirop de agave si toti agentii de indulcire. Care e talcul povestii? Singura sursa de fructoza pe care o mai consumam ca atare, asa cum a lasat-o Dumnezeu sunt fructele. Si pentru ca in fructe fructoza e pusa la pachet cu multa apa si fibre, efectul ei negativ e neutralizat. Daca am manca trestia de zahar si boabele de porumb ca atare, fructoza din ele ar fi inofensiva. 

Deci natura, in perfectiunea ei, nu greseste. Noi, oamenii, insa gresim cand credem ca e totuna sa mananci fructele ca atare sau sa le transformi in suc. Indemnul meu ar fi sa va tineti la distanta de toti agentii de indulcire, nu e niciunul mai bun sau mai sanatos. Si sa consumati "dulcele" sub forma de fructe. Intregi si mestecate, nu baute cu paiul!", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

 


Citește și:

Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!

Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

Nelson Mondialu se implică în scandalul momentului! Ce a putut spune despre bătaia încasată de Ștefania, de la Adelin? „Ăsta o băga pe treabă...”

Roxana Nemeș, la cuțite cu Andreea Tonciu! "Mie chiar îmi place să mai iau în gură... cu Andreea!"

Cum să scapi de fumat cât mai repede!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Edward Sanda a cerut-o în căsătorie pe Cleopatra Stratan. Cei doi vor deveni părinți?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri