Adevărat și fals despre ceai!

Adevărat și fals despre ceai!
Adevărat și fals despre ceai!

Se cunoaște faptul că ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume. Nu există țară în care să nu se bea măcar o ceașcă de ceai pe zi. Ceaiul își are originile în China și este cultivat și băut de mai bine de 2000 de ani. Beneficiile sale asupra organismului și sănătății umane sunt demonstrate științific. După cum se întâmplă cu orice gen de medicament sau tratament, fie că acesta este naturist sau nu, și ceaiului i se atribuie anumite calități și defecte care pot sau nu să fie adevărate ori false. Prezentam în cele ce urmează câteva legende care se învârt în jurul consumului de ceai, cu mențiunea dacă acestea sunt adevărate sau nu.

Adevărat și fals despre ceai! Se cunoaște faptul că ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume. Nu există țară în care să nu se bea măcar o ceașcă de ceai pe zi. Ceaiul își are originile în China și este cultivat și băut de mai bine de 2000 de ani. Beneficiile sale asupra organismului și sănătății umane sunt demonstrate științific. După cum se întâmplă cu orice gen de medicament sau tratament, fie că acesta este naturist sau nu, și ceaiului i se atribuie anumite calități și defecte care pot sau nu să fie adevărate ori false.

Prezentam în cele ce urmează câteva legende care se învârt în jurul consumului de ceai, cu mențiunea dacă acestea sunt adevărate sau nu.

Adevărat și fals despre ceai!
Adevărat și fals despre ceai!

Se spune despre ceai că nu este bine să îl bem fierbinte

FALS

Acest aspect des menționat despre ceai este fals. Ceaiul poate fi băut fierbinte atât cât îl suportăm, beneficiul unei temperaturi ridicate fiind că are efect vasodilatator asupra vaselor noastre capilare, mulțumită flavonoidelor pe care acesta le conține.

Este o calitate care aduce beneficii atât vara, cât și iarna. Prin dilatarea vaselor sangine capilare, senzația de căldură pe timpul rece va fi mai intensă. Cu efect opus, pe timpul verii, vasodilatarea capilarelor produce un efect răcoritor, întrucât mărește pierderile de căldură. Astfel, ceaiul este recomandat să fie băut fierbinte și în timpul caniculei.

Citeste si: Ceaiul de pelin, pe cât este de amar, pe atât este de sănătos!

Persoanele care au anemie trebuie să limiteze consumul de ceai

ADEVĂRAT

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

S-a demonstrat științific că polifenolii care se regăsesc în compoziția ceaiului se leagă chimic de fierul provenit din alimentație și împiedică astfel absorbția acestuia. Se recomandă astfel să se evite a se bea ceai înainte sau imediat după masă, în special dacă dieta zilnică nu este suficient de bogatv în produse pe bază de carne, care reprezintă principala sursă de fier

a organismului.

Se spune despre ceai că oferă protecție anti-carie

ADEVĂRAT

Ceaiul acționează în beneficiul nostru încă de la prima înghițitură. Substanțele care se află în componența ceaiului, în special polifenolii, împiedică bacteriile din gură să producă acizii care atacă smaltul dinților. Pentru a alina o durere de măsea, se recomandă mestecarea a câteva frunze de ceai verde.

Ceaiul poate da insomnii majore

ADEVĂRAT

Consumat în cantități foarte mari, ceaiul poate crea probleme legate de somn, deoarece în compoziția sa chimică se află 2 elemente, respectiv cafeina și teofilina. Cafeina din ceai se difuzează în organism într-un timp mai lung decât cea din cafea și are efect prelungit.

Citește și: Iubita jandarmului împușcat accidental în cap, mesaj copleșitor pe rețelele sociale! Ce fotografii a postat tânăra devastată de durere- kanald.ro

Citește și: "Nu-l găsea bunica prin casă și..."- Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Nicolas, băiețelul de nici patru anișori care a căzut de la etajul al șaptelea. Fratele mai mare face dezvăluiri cutremurătoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Ceaiul negru: proprietăți și beneficii!

Ceaiul consumat fără lapte sau lămâie este mai sănătos

FALS

Laptele sau lămâia adăugate în ceai saturează ionii de fier și ajută la o mai bună absorbtie a acestora.

Ceaiul ne ferește de problemele cardiovasculare

ADEVĂRAT

S-a demonstrat științific că ceaiul mărește aportul zilnic de antioxidanți.

Aceștia împiedică acțiunea radicalilor liberi, care sunt dușmanii ce ne îmbătrânesc înainte de vreme și care sunt asociați cu apariția afecțiunilor cardiovasculare, cataractei și cancerului.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

7 hobby-uri care te pot ajuta să ai un venit în plus

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Cum s-a produs, de fapt, tragedia din Giurgiu? Nicolas, copilul de 3 ani, a căzut de pe terasa blocului sub privirile îngrozite ale trecătorilor

VIDEO Victor Ponta, un tată pretențios atunci când vine vorba despre un posibil pretendent pentru fiicele sale? "Ne-a căzut lumea în cap când ne-a anunțat Maria că are un băiat pe care îl place la școală!"

Murat Yıldırım, protagonistul serialului Aziz, apariție de senzație pe platourile de filmare! Iată cum a fost surprins celebrul actor la filmările noului thriller psihologic

Alina a trecut prin clipe de coșmar! Fostul soț i-a ucis copiii, după care și-a luat viața: „Fetițele mele erau moarte”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies