Acestea sunt verdeturile care curata ficatul de toxine - Include-le in salata ta

Acestea sunt verdeturile care curata ficatul de toxine - Include-le in salata ta
Acestea sunt verdeturile care curata ficatul de toxine - Include-le in salata ta

Papadia, leurda, stirul, stevia sunt doar câteva dintre plantele „minune" excelente pentru detoxifiere si slabit.

 

Sunt bogate in vitamine, minerale, scad colesterolul, intaresc imunitatea si au foarte putine calorii. Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba, felul doi.
Papadia detoxifieaza si protejeaza ficatul. Papadia poate sa isi gaseasca locul in mâncare. Are aceleasi proprietati ca si verdeturile, fiind bogata in vitamine, scrie doctorulzilei.ro. Da un gust deosebit salatelor, datorita gustului sau putin amarui. „Este o planta nedreptatita si uitata, dar are proprietati extraordinare pentru detoxifierea organismului", spune medicul nutritionist Eduard Adamescu care o recomanda ca un bun digestiv, un protector al ficatului si o sursa bogata de vitamina K. „Nu stiu de ce oamenii nu o consuma mai des. Poate pentru faptul ca o gasesc peste tot", spune medicul.
Rucola, un pic mai acrisoara.
Este ruda nobila a papadiei, cu un gust putin mai acrisor, dar cu proprietati similare. Se foloseste, de asemenea, in salate. „Fata de umila papadie salbatica, rucola are mai putini nutrienti, dar este si ea benefica organsimului. O planta crescuta pentru comert va fi intotdeauna mai saraca in vitamine decât una salbatica, obisnuita cu vitregiile. Planta salbatica dezvolta mai multi fitonutrienti", explica nutriţionistul.
Leurda scade colesterolul.
Este varianta salbatica a usturoiului. Datorita unui fitonutrient pe care il contine (alicina), are efect asupra virusurilor si poate fi utilizata impotriva gripelor si racelilor. „Este un bun imunostimulator, un digestiv excelent, scade tensiunea si colesterolul", precizeaza dr. Eduard Adamescu. Se poate folosi in mâncaruri, alaturi de urzici, ceapa, usturoi si praz.
Ştirul tonifica sistemul nervos. Mâncarea de stir este si ea uitata, dar aceasta planta salbatica este extrem de bogata in magneziu si un tonic pentru sistemul nervos.
„Se poate gati impreuna cu stevia si loboda. În ciorba, va capata un gust extrem de bun", este de parere Eduard Adamescu.
Macrisul crud, bun pentru salate. Se consuma mai bine crud, in salate. Este bogat in vitamina C. Daca aveti probleme cu articu latiile, suferiti de pietre la rinichi sau afectiuni biliare, macrisul este contraindicat.
Sursa: wowbiz.ro

Sunt bogate in vitamine, minerale, scad colesterolul, intaresc imunitatea si au foarte putine calorii. Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba, felul doi.

Papadia
detoxifieaza si protejeaza ficatul. Papadia poate sa isi gaseasca locul in mâncare. Are aceleasi proprietati ca si verdeturile, fiind bogata in vitamine, scrie doctorulzilei.ro. Da un gust deosebit salatelor, datorita gustului sau putin amarui.

„Este o planta nedreptatita si uitata, dar are proprietati extraordinare pentru detoxifierea organismului", spune medicul nutritionist Eduard Adamescu care o recomanda ca un bun digestiv, un protector al ficatului si o sursa bogata de vitamina K. „Nu stiu de ce oamenii nu o consuma mai des. Poate pentru faptul ca o gasesc peste tot", spune medicul.

Rucola, un pic mai acrisoara. Este ruda nobila a papadiei, cu un gust putin mai acrisor, dar cu proprietati similare. Se foloseste, de asemenea, in salate. „Fata de umila papadie salbatica, rucola are mai putini nutrienti, dar este si ea benefica organsimului. O planta crescuta pentru comert va fi intotdeauna mai saraca in vitamine decât una salbatica, obisnuita cu vitregiile. Planta salbatica dezvolta mai multi fitonutrienti", explica nutriţionistul.

Leurda scade colesterolul. Este varianta salbatica a usturoiului. Datorita unui fitonutrient pe care il contine (alicina), are efect asupra virusurilor si poate fi utilizata impotriva gripelor si racelilor. „Este un bun imunostimulator, un digestiv excelent, scade tensiunea si colesterolul", precizeaza dr. Eduard Adamescu. Se poate folosi in mâncaruri, alaturi de urzici, ceapa, usturoi si praz.

Ştirul tonifica sistemul nervos. Mâncarea de stir este si ea uitata, dar aceasta planta salbatica este extrem de bogata in magneziu si un tonic pentru sistemul nervos. „Se poate gati impreuna cu stevia si loboda. În ciorba, va capata un gust extrem de bun", este de parere Eduard Adamescu.

Macrisul crud,
bun pentru salate. Se consuma mai bine crud, in salate. Este bogat in vitamina C. Daca aveti probleme cu articu latiile, suferiti de pietre la rinichi sau afectiuni biliare, macrisul este contraindicat.

Sursa: wowbiz.ro

 

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies