Acestea sunt cele mai eficiente medicamente impotriva durerii!


Expertii de la Universitatea Oxford au incercat sa stabileasca un clasament al tuturor medicamentelor disponibile pe piata, in functie de mai multe criterii, intre care eficacitate, costuri si accesibilitate pentru pacienti (cu sau fara reteta).

 

Iata lista celor mai bune 20 de analgezice (clasificate cu scoruri de eficacitate de la 1 la 20).
1) ETORICOXIB, 120-240 mg
– este un antiinflamator nesteroidian (AINS), recomandat doar pentru durerile post-operatorii, osteoartrite, artrite reumatoide, guta, dureri dentare, fibromialgie, dureri de spate si unele tipuri de migrene (scor: 18,5)
2) DICLOFENAC, 100 mg
– AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide, dureri de cap, guta, dureri post-operatorii (scor: 18,2)
3) CELECOXIB, 400 mg
-AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide si dureri menstruale (scor: 17,9)
4) PARACETAMOL, 1000 mg, in combinatie cu CODEINA, 60 mg
– un opoid folosit pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie: cefalee, nevralgii dentare, dureri sciatice, artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse, fracturi si luxatii. (scor: 17,8)
5) ASPIRINA, 1200 mg
– sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaţilor, folosit in general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. In plus, aspirina in doze mici are un efect anticoagulant si este folosit pe termen lung ca să diminueze riscul de infarct. (Scor: 17,6)
6) IBUPROFEN, 400 mg
– antiinflamator nesteroidian indicat in artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree. (scor: 17.5)
7) OXYCODONE, 10 mg, in combinatie cu PARACETAMOL, 650 mg
– un antialgic foarte puternic, recomandat in durerile severe post-operatorii si in dureri de spate intense (scor: 17,4)
Citeste aici continuarea.

Iata lista celor mai bune 20 de analgezice (clasificate cu scoruri de eficacitate de la 1 la 20).

1) ETORICOXIB, 120-240 mg– este un antiinflamator nesteroidian (AINS), recomandat doar pentru durerile post-operatorii, osteoartrite, artrite reumatoide, guta, dureri dentare, fibromialgie, dureri de spate si unele tipuri de migrene (scor: 18,5)

2) DICLOFENAC, 100 mg– AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide, dureri de cap, guta, dureri post-operatorii (scor: 18,2)

Combinatii de medicamente care ar putea fi fatale. Iata de care trebuie sa te feresti!

3) CELECOXIB, 400 mg -AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide si dureri menstruale (scor: 17,9)

4) PARACETAMOL, 1000 mg, in combinatie cu CODEINA, 60 mg – un opoid folosit pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie: cefalee, nevralgii dentare, dureri sciatice, artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse, fracturi si luxatii. (scor: 17,8)

5) ASPIRINA, 1200 mg– sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaţilor, folosit in general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. In plus, aspirina in doze mici are un efect anticoagulant si este folosit pe termen lung ca să diminueze riscul de infarct. (Scor: 17,6)

Iei pastile dupa ureche? Automedicatia sensibilizeaza organismul si predispune la boli!

6) IBUPROFEN, 400 mg– antiinflamator nesteroidian indicat in artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree. (scor: 17.5)

7) OXYCODONE, 10 mg, in combinatie cu PARACETAMOL, 650 mg– un antialgic foarte puternic, recomandat in durerile severe post-operatorii si in dureri de spate intense (scor: 17,4)

Citeste aici continuarea.

Uite care sunt medicamentele care iti pot taia pofta de sex! Ai mare grija!!


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Este însărcinată pentru a doua oară! Vedeta tocmai a făcut anunțul: „Suntem emoționați”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri