Chiar daca au un pret piperat, aceste boabe nu ar trebui ignorate: consumul lor aduce o gramada de beneficii organismului.
Original din America de Sud, caju este acum raspândit si crescut in multe alte tari cu climat tropical.
Previne cancerul
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au demonstrat ca datorita continutului lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti, care au proprietatea de a lupta impotriva radicalilor liberi, nucile de caju reduc riscul aparitiei cancerului de colon.
Previne bolile de inima
Caju are un continut mai scazut de grasimi decât alte nuci. In plus, majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor, ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord.
Caju nu contine colesterol, iar magneziul gasit in el ajuta la coborârea presiunii arteriale, prevenind astfel bolile de inima.
Mentine sanatatea parului si a pielii
Un component esential al multor enzime, cuprul, gasit din abundenta in caju, joaca un rol important intr-o multime de procese chimice din organism. O astfel de enzima este tirozinaza, care transforma tirozina in melanina, pigment ce da culoarea parului si a pielii.
Sursa
Original din America de Sud, caju este acum raspândit si crescut in multe alte tari cu climat tropical.
Previne cancerul
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au demonstrat ca datorita continutului lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti, care au proprietatea de a lupta impotriva radicalilor liberi, nucile de caju reduc riscul aparitiei cancerului de colon.
Previne bolile de inima Caju are un continut mai scazut de grasimi decât alte nuci. In plus, majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor, ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord.
Caju nu contine colesterol, iar magneziul gasit in el ajuta la coborârea presiunii arteriale, prevenind astfel bolile de inima.
Mentine sanatatea parului si a pielii Un component esential al multor enzime, cuprul, gasit din abundenta in caju, joaca un rol important intr-o multime de procese chimice din organism. O astfel de enzima este tirozinaza, care transforma tirozina in melanina, pigment ce da culoarea parului si a pielii.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro