Folosit in special in salate, smoothie-uri sau ciorbe, acest aliment are proprietati extrem de benefice pentru organism.
Originar din Europa, macrisul este o planta perena cultivata datorita gustului sau racoritor si a proprietatilor sale depurative, diuretice, antiinfectioase, antiscorbutice si usor laxative. Are un continut scazut de calorii si este bogata de fier, iod, sulf, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, vitamina C si A, acid folic si alti fitonutrienti.
Previne bolile cardiovasculare
Bogat in luteina, zeaxantina si carotidieni naturali, macrisul este un aliat de nadejde in prevenierea bolilor cardiovasculare. Macrisul reduce grasimile din sange si scade colesterolul rau, prevenind ateroscleroza.
Antibiotic natural
Macrisul este bogat in substante cu rol antibiotic, luptand impotriva infectiilor din organism si intarind imunitatea.
Previne pietrele la rinichi
Macrisul prezinta efecte de reglare a diurezei, prevenind formarea nisipului sau pietrelor la rinichi si tratand eficient edemele.
Previne anemia
Bogat in acid folic, dar si in fier, macrisul este indicat in dieta persoanelor ce sufera de anemie.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro