Aceasta planta este apreciata pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural.
Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural.
Afectiuni cardiovasculare
Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele periferice. Astfel, consumul de hrean normalizeaza tensiunea arteriala si previne riscul formarii de cheagurilor de sange. Totodata, substantele sulfurate din hrean imbunatatesc elasticitatea vaselor de sange cerebrale si coronariene, reducand astfel riscul aparitiei unui infarct sau accident vascular cerebral.
Asta e uleiul anticancerigen care reduce tensiunea si colestrolul!
Sirop de hrean
Siropul de hrean este recomandat persoanelor care sufera de astm, bronsita cronica sau afectiuni ale cailor respiratorii.
Citeste mai multe aici.