A murit torţionarul Alexandru Vişinescu!


Alexandru Vişinescu a murit!

Informaţie de ultimă oră despre torţionarul Alexandru Vişinescu. Bărbatul împlinise 93 de ani în septembrie, în puşcărie.

Alexandru Vişinescu fusese operat de urgenţă, pe 6 octombrie, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Torţionarul avea fracturi costale şi o ruptură de splină, după ce a căzut în baie în Spitalul Penitenciar Jilava.

Legat de starea bărbatului de 93 de ani, reprezentanţii penitenciarelor spuneau că cel mai probabil fracturile au fost cauzate de cădere, nu de vreo agresiune.

"A căzut în cameră, a leşinat, adică şi-a pierdut cunoştinţa. A fost dus la spital. Preventiv spus ar putea fi un atac vascular, iar la investigaţiile medicale s-a constat că are traumatisme la zona costală. Nu este clar dacă traumatismele coastei sunt de la cădere sau să fi fost lovit. Nu prea cred să fi fost lovit pentru că era internat la Spitalul Penitenciarului Jilava, nu într-o celulă din închisoare.

(...) Nu ştiu să se fi deschis anchetă, aşteaptăm ancheta medicală. Omul a căzut că e bătrân şi fraged", a spus Sorin Dumitrascu, preşedintele Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, pentru MEDIAFAX.

Alexandru Vişinescu a stat aproape trei săptămâni în Spitalul „Bagdasar-Arseni”, după intervenţia chirurgicală suferită.

„Deţinutul internat la secţia de chirurgie e într-o stare generală bună, fireşte raportată la vârsta lui, la intervenţia chirurgicală suferită şi la starea postoperatorie.

Stă mult în pat, nu se deplasează, dar atunci când trebuie să o facă pentru a merge la baie, de exemplu, este ajutat de brancardierii şi de infirmierii spitalului Rahova. Când chirurgii vor considera, deţinutul Vişinescu va fi transferat din nou la Penitenciarul Spital Jilava”, au declarat surse din penitenciar pentru libertatea.ro.

Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată pentru crime împotriva umanităţii, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, în luna iulie 2015.

Totodată, Vişinescu a fost obligat să plătească, în solidar cu Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 300.000 de euro cu titlu de despăgubiri urmaşilor victimelor sale, astfel: 50.000 de euro către partea civilă Nicoleta Eremia, 100.000 către partea civilă Elena Iacob şi 150.000 de euro Ancăi Maria Cernea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, "a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".


Abonează-te pe

Citește și:

Cine e, de fapt, tânărul milionar cu care a apărut Simona Halep

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Cât este de simplu să devii milionar? Nu pierde premiera noului sezon “Vrei sa fii milionar?”, în această seară, la ora 23:00, la Kanal D!

Cine a câştigat EXATLON Statele Unite: rezultatul este o premieră mondială! Uite cine a luat marele trofeu

Câte calorii are un măr

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
La ce este bun bicarbonatul de sodiu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri