A inceput scoala. Ce punem in pachetelul de mancare?

A inceput scoala. Ce punem in pachetelul de mancare?
A inceput scoala. Ce punem in pachetelul de mancare?

In fiecare an, odata cu inceperea scolii, emotiile specifice parintilor sunt completate de intrebarea pe care si-o adreseaza cu totii: ”Ce ii pun azi copilului in pachetelul de mancare?”

 

Indiferent de nivelul studiilor, s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre randamentul cerebral si calitatea alimentelor, in special in perioadele de crestere si stres psihic. Republica BIO  vine cu solutii simple, gata ambalate, perfecte pentru gustarile dintre ore si micul dejun.
Ce ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia celui mic?
Pentru copii totul este o joaca, de aceea, daca mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atat vizual, cat si olfactiv, vor refuza orice schimbare in alimentatia lor.
Este important de asemenea sa se evite cat mai mult unilateralitatea, iar primul pas este de a invata copilul sa manance sanatos. Cine serveste aceeasi mancare in fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnica recomandata de 15% proteine, 30% grasimi, 55% carbohidrati sanatosi, vitamine esentiale, fibre, substante din plantele nutritive, minerale si oligoelemente.
De asemenea, este important ca regimul alimentar zilnic al celui mic sa includa cel putin doua gustari, care sa le asigure copiilor necesarul de energie si nutrienti pentru intreaga zi.
Copiii au o rata metabolica mult mai mare decat a unui adult si consuma energia mai repede, consum care de cele mai multe ori nu este echivalat in timpul meselor principale si face necesara includerea in alimentatia lor a gustarilor dintre mese.
Micul dejun – obligatoriu in cazul scolarilor si prescolarilor
Parinti, nu uitati ca pachetelul de la scoala este doar o gustare, nu poate tine loc de mic dejun sau de pranz.
Copilul trebuie sa manance trei mese principale si una sau doua gustari zilnic.
Un mic dejun hranitor il reprezinta cerealele bio, chiar fara gluten, cu lapte vegetal din migdale, orez sau cocos. Multi copii dezvolta, fara ca parintii sa banuiasca, intoleranta la lactoza. Gustul laptelui vegetal este mai bun decat cel al laptelui de vaca, mai ales in combinatie cu cerealele.
O alta varianta include celebrul pahar cu lapte si cacao degresata bio sau pudra de carob, un inlocuitor pentru cacao, un foarte bun antioxidant, potrivit mai ales pentru cei mici, nefiind la
fel de iritabil precum cacaua. Acesta ar putea fi completat de o felie de paine neagra sau cu seminte, tartinata cu ulei de cocos bio, care contine antioxidanti naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier si Calciu si ajuta la cresterea imunitatii. Se pot de asemenea folosi si alte creme tartinabile cum ar fi untul de arahide, de cacao natural sau crema de macadamia sau pateuri vegetale.
Pachetelul de scoala sau gradinita
Parintii ar trebui in primul rand sa tina cont de faptul ca pauza nu dureaza mai mult de 10-15
minute, iar cantitatea de alimente trebuie sa fie proportionala cu timpul necesar ingerarii ei.
De asemenea, hidratarea nu ar trebui neglijata, apa plata sau apa de cocos, neacidulate si neindulcite sunt perfecte pentru pauza.
Atunci cand copilul vrea chipsuri sau ceva de "rontait", il putem "pacali" cu niste nuci, alune, migdale, stafide sau curmale, care sunt niste gustari sanatoase si care dau multa energie si sunt si hrana pentru creier.
In magazinul online Republica BIO se pot gasi atat pachetele cu nuci, seminte si alune, sub forma de snack-uri, dar si fructe bio deshidratate.
O alta varianta de dulce natural, fara zahar, sunt pireurile de fructe, gata ambalate si portionate. Acestea inlocuiesc pofta de dulce si sunt mult mai hranitoare, aducand beneficiile unui fruct natural.
De cateva ori pe saptamana puteti alege pentru copii batoanele vegane din fructe si seminte uscate, cateva bucatele de ciocolata bio sau biscuiti bio.

Indiferent de nivelul studiilor, s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre randamentul cerebral si calitatea alimentelor, in special in perioadele de crestere si stres psihic. Republica BIO  vine cu solutii simple, gata ambalate, perfecte pentru gustarile dintre ore si micul dejun.

Ce ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia celui mic?

Pentru copii totul este o joaca, de aceea, daca mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atat vizual, cat si olfactiv, vor refuza orice schimbare in alimentatia lor. Este important de asemenea sa se evite cat mai mult unilateralitatea, iar primul pas este de a invata copilul sa manance sanatos. Cine serveste aceeasi mancare in fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnica recomandata de 15% proteine, 30% grasimi, 55% carbohidrati sanatosi, vitamine esentiale, fibre, substante din plantele nutritive, minerale si oligoelemente.

De asemenea, este important ca regimul alimentar zilnic al celui mic sa includa cel putin doua gustari, care sa le asigure copiilor necesarul de energie si nutrienti pentru intreaga zi. Copiii au o rata metabolica mult mai mare decat a unui adult si consuma energia mai repede, consum care de cele mai multe ori nu este echivalat in timpul meselor principale si face necesara includerea in alimentatia lor a gustarilor dintre mese.

Micul dejun – obligatoriu in cazul scolarilor si prescolarilorParinti, nu uitati ca pachetelul de la scoala este doar o gustare, nu poate tine loc de mic dejun sau de pranz. Copilul trebuie sa manance trei mese principale si una sau doua gustari zilnic.Un mic dejun hranitor il reprezinta cerealele bio, chiar fara gluten, cu lapte vegetal din migdale, orez sau cocos. Multi copii dezvolta, fara ca parintii sa banuiasca, intoleranta la lactoza. Gustul laptelui vegetal este mai bun decat cel al laptelui de vaca, mai ales in combinatie cu cerealele.

O alta varianta include celebrul pahar cu lapte si cacao degresata bio sau pudra de carob, un inlocuitor pentru cacao, un foarte bun antioxidant, potrivit mai ales pentru cei mici, nefiind la fel de iritabil precum cacaua. Acesta ar putea fi completat de o felie de paine neagra sau cu seminte, tartinata cu ulei de cocos bio, care contine antioxidanti naturali, vitaminele A, C si E, vitamina K, Fier si Calciu si ajuta la cresterea imunitatii. Se pot de asemenea folosi si alte creme tartinabile cum ar fi untul de arahide, de cacao natural sau crema de macadamia sau pateuri vegetale.Pachetelul de scoala sau gradinita

Parintii ar trebui in primul rand sa tina cont de faptul ca pauza nu dureaza mai mult de 10-15 minute, iar cantitatea de alimente trebuie sa fie proportionala cu timpul necesar ingerarii ei. De asemenea, hidratarea nu ar trebui neglijata, apa plata sau apa de cocos, neacidulate si neindulcite sunt perfecte pentru pauza.Atunci cand copilul vrea chipsuri sau ceva de "rontait", il putem "pacali" cu niste nuci, alune, migdale, stafide sau curmale, care sunt niste gustari sanatoase si care dau multa energie si sunt si hrana pentru creier. In magazinul online Republica BIO se pot gasi atat pachetele cu nuci, seminte si alune, sub forma de snack-uri, dar si fructe bio deshidratate.

O alta varianta de dulce natural, fara zahar, sunt pireurile de fructe, gata ambalate si portionate. Acestea inlocuiesc pofta de dulce si sunt mult mai hranitoare, aducand beneficiile unui fruct natural.

De cateva ori pe saptamana puteti alege pentru copii batoanele vegane din fructe si seminte uscate, cateva bucatele de ciocolata bio sau biscuiti bio.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Șoc în „Casa iubirii”! Daniel aruncă bomba despre Julia și lasă pe toată lumea mască! „Dacă nu era atât de fiartă, nu dădea mesaje și în afara emisiunii!”. Aflați ce va păți concurenta în ediția de duminică, 15 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului- stirilekanald.ro



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Clătite din foi de orez și legume, rețeta pregătită de Cristina Cioran. “O variantă foarte bună de aperitiv. Uitați ce minunăție!”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că are un sindrom care îl bântuie

Unde locuiește Fuego și ce spun vecinii despre el: "Dacă te întâlnești cu el, vorbește cu toată lumea”

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Virginia de la „Casa Iubirii”, alături de un hairstylist celebru! În ce ipostază au fost surprinși cei doi

VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies