9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată

tipuri cancer ovarian

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată

În ciuda faptului că, poate că nu ne facem analizele uzuale atât de des, nu ar trebui să ignorăm anumite semne. Însă știați care sunt cele care se îndreaptă către cancerul ovarian?

Aflați din rândurile următoare care sunt cele 3 tipuri de cancer ovarian care există, dar și care sunt cele 9 semne ale acestora, pe care nu ar trebui să le ignorați.

 

3 tipuri de cancer ovarian

În general, este extrem de important să ne facem analize, cel puțin o dată la 6 luni sau un an.

Astfel, în urma analizelor recoltate, pot exista anumite deficiențe care pot însemna mai mult decât ne dorim. Astfel, puse cap la cap anumite simptome, iar în urma consultări cu un specialist, ne putem confrunta cu probleme mai grave de sănătate. Cea mai comună formă a cancerului ovarian este cel de tip epitelial. Acest tip reprezintă cu până la 90% dintre toate tipurile, și își face simțită prezența în celulele care căptușesc suprafața celulelor germinale ale ovarului, acesta fiind în al 2-lea tip regăsit.
Acest fel începe înainte de naștere sau foarte curând după, ceea ce înseamnă că se pot regăsi chiar și la copii sau adolescenți, însă majoritatea cazurilor se regăsesc la femei cu vârsta de peste 40 de ani. În același timp, un alt tip regăsit, destul de rar, este cel ovarian stromal. Acesta poate reprezenta cu până la 2 procente din femeile diagnosticate cu cancer ovarian, întâlniți frecvent la adolescenți, însă și la femeile cu vârsta adultă timpurie.

Citește și: 8 motive pentru care trebuie să mănânci semințe de in în fiecare zi!

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

Citește și: 9 semne ale organismului tău care îți arată că îi lipsește vitamina E

1. Balonare frecventă

Un prim simptom regăsit ca semn comun al cancerului ovarian este reprezentat de balonarea frecventă, care poate să fie însoțită deseori de dureri aflate în abdomenul inferior, confundate cu crampe menstruale.

În unele cazuri, anumite femei pot experimenta și constipație sau diaree. În timp ce pentru unele persoane este normal să se simtă balonată după ce au mâncat, există și femei care pot experimenta această senzație mult mai frecvent decât celelalte, la care se adaugă și anumite dureri sau simptome mai puțin obișnuite.

cancer ovarian
9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

2. Dureri de spate inferioare

Un alt simptom de luat în seamă este reprezentat și de durerile de spate inferioar e, dureri care se pot agrava după perioada de menstruație și nu numai, iar deseori

poate să fie și mai persistentă decât ne dorim. Această durere se poate duce chiar și în pelvis sau în abdomen, deseori ajungând în zona inghinală, iar aceasta poate să fie constantă sau poate veni și dispărea, în funcție de momente. Această durere se poate agrava deseori din cauza efortului, dar și din cauza tusei, strănutului sau a ridicării lor obiectelor mai grele.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

cancer ovarian semne comune
9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

3. Constipație

Un alt simptom de luat în seamă în acest sens este reprezentat de constipație, mai exact în momentul în care scaunul din colon devine tare și uscat, dat fiind faptul că duce lipsă de apă și fibre, simptom regăsit în momentul în care cancerul ovarian pune presiune asupra colonului. De asemenea, poate provoca și contractarea mușchilor din intestine, ceea ce înseamnă că poate face mult mai dificilă trecerea scaunului prin modificări ale acestuia.

Acest simptom apare deseori alături de senzația de balonare.

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

4. Oboseala

Bineînțeles că oboseala poate apărea la fiecare persoană în parte, însă cu toate acestea, în cazul în care suferiți de oboseală care apare adesea treptat, însă este însoțită și de alte simptome de pe această listă, precum și pierderea poftei de mâncare, balonare și indigestie, fie ca urmare a stresului sau a procesului de îmbătrânire, ar trebui cu siguranță să consultați un specialist.

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

5. Durere sau disconfort în abdomen sau pelvis

Așa cum pot apărea dureri de spate inferioare, așa pot apărea dureri sau disconfort în abdomen sau pelvis, fiind de asemenea un alt simptom comun al cancerului ovarian. De obicei, acestea nu provoacă nici o durere în aceste zone până când nu este dezvoltat, însă în anumite stadii avansate, poate varia destul de mult nivelul durerii, ceea ce înseamnă că anumite persoane pot realiza destul de târziu că au fost diagnosticate cu acest tip de cancer. Acesta este un motiv în plus pentru care testele de screening făcute în mod regulat sunt extrem de importante.

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

6. Să te simți rapid sătul când mănânci

Bineînțeles că în unele momente, în care mâncăm repede ne putem sătura la fel de repede, însă cu toate acestea, pot exista și momente în care ne săturăm după masă, deși nu am mâncat prea mult, iar în momentul în care mâncăm mai mult decât este nevoie, pot apărea și alte simptome, precum diaree, greață și vărsături, imediat ce a mâncat. Astfel, o senzație de sațietate rapidă sau balonare fără motiv, poate reprezenta un semn comun al unui stomac mărit, cauza de acumularea de lichide era un chist ovarian sau o tumoare.

Citește și: Cosmin a ajuns pe mâinile medicilor, la scurt timp după descalificarea din „Casa iubirii”! În ce stare se află fostul concurent în aceste momente: „Îl durea”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

simptome cancer ovarian
9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

7. O nevoie frecventă, urgentă de a urina

Bineînțeles că pot exista momente în care ne-am consumat mult prea multe lichide, și automat simțim nevoia urgentă de a urina, însă cu toate acestea, în momentul în care nu se pune problema de consumul unor lichide prea multe, însă tot există o nevoie constantă de a urina, acest aspect poate să fie determinat de o tumoră pelvină mărită care apasă vezica urinară care leagă rinichii de aceasta. Acest simptom ar trebui totuși să fie însoțit și de altele, pentru a consulta un specialist.

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

8. O modificare a ciclului menstrual

In funcție de nivelul de stres la care suntem expuși, și nu numai, pot exista anumite modificări ale ciclului menstrual, însă cu toate acestea, această modificare poate reprezenta și un simptom al cancerului ovarian. Acest aspect poate varia de la femeie la femeie, iar unele chiar nu au alte simptome, însă specialiștii recomandă ca începând cu vârsta de 35 de ani să mergeți la un specialist pentru a face un screening pentru cancerul ovarian, și să fiți atente și la alte simptome pe care le resimțiți. În ciuda faptului că această schimbare a ciclului menstrual nu este întotdeauna băgat în seamă atât de mult, ar trebui totuși să discutați și cu un medic.

cand apare cancerul ovarian
9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]

9. Dificultate la mâncare

Pe lângă faptul că în cazul în care suferiți de cancer ovarian, simțiți faptul că vă săturați destul de repede, un alt simptom este reprezentat și de dificultatea de a mânca. Acest aspect se aplică în special la femeile care sunt foarte ocupate și stresate, care au adesea și greață dar și stomacul deranjat, și automat apar și dificultățile ocazionale de a mânca. Acest aspect poate să fie un semn al cancerului ovarian, doar dacă va fi însoțit și de alte simptome, în caz contrar nu ar trebui să vă faceți griji. Cu toate acestea, acest simptom poate să ridice semne de întrebare, și să apară singur, doar momentele în care cancerul s-a răspândit și la alte organe, ceea ce înseamnă că, cu cât veți fi diagnosticată mai repede, cu atât va fi și mai bine pentru un eventual tratament de succes.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai no i și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

9 semne comune de cancer ovarian pe care nu ar trebui să le ignorați niciodată[Sursa foto: freepik]Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

9 semne ale organismului tău care îți arată că îi lipsește vitamina E

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Cum va arată nunta lui Theo Rose și Anghel Damian: ”Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru”

Mesaje de încurajare pentru examen. Idei și moduri speciale prin care să urezi "Succes la Bac!"

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies