8 moduri de a opri un câine din lătrat

8 moduri de a opri un câine din lătrat
8 moduri de a opri un câine din lătrat

In unele momente, câinele este determinat de anumite aspecte din jur, să latre. Insă știați cum îl puteți opri?

Aflați în rândurile următoare, cum vă puteți face câinele să nu mai latre.

 

Cum să-ți împiedici câinele să latre

Nu latră înapoi

Un prim aspect de luat în seamă în momentul în care câinele ajunge dintr-un motiv sau altul să latre, este reprezentat de faptul că nu ar trebui să ridicați tonul vocii la el, sau să vă exprimați într-un mod nepotrivit, pentru că nu veți face nimic altceva decât să îl speriați și să-l provocați mai tare.

În unele momente, câinele poate lătra pentru a-și exprima bucuria, iar dacă la fel veți proceda și voi, acesta va înțelege ceea ce doriți să-i transmiteți. În caz contrar, există șanse mari ca acesta să latre și mai tare.

Citește și: Uleiuri esențiale pentru animale de companie

Citește și: 4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești

Eliminați publicul

În egală măsură, în momentul în care câinele ajunge să latre, iar răspunsul vostru este unul negativ, alegeți să îl certați sau să-l pedepsiți, acesta nu va face nimic altceva decât să-și continue comportamentul. În schimb, pentru ca acesta să înceteze, îi puteți oferi un comportament pozitiv, îl puteți lăuda chiar, iar în momentul în care se va opri din lătrat, îi puteți oferi chiar și un mic răsfăț.

Pe de altă parte, dacă nici această modalitate nu va funcționa, puteți încerca să-i întoarceți spatele sau chiar să părăsiți camera în care vă aflați, dat fiind faptul că majoritatea câinilor își doresc companie în jurul lor, iar în momentul în care veți alege să plecați, acesta va realiza că a făcut ceva greșit.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Abordați situațiile care apar în mod regulat

In plus, în momentul în care observați că animalul de companie începe să latre frecvent în anumite situații, din start ar trebui să le eliminați, pentru a putea elimina și comportamentul său. De exemplu, în momentul în care poștașul își face apariția, iar câinele îl simte și începe să latre, pentru a putea rupe acest obicei, puteți chiar să vorbiți cu poștașul, pentru ca în momentul în care ajunge, să-i ofere câinelui un mic răsfăț, ulterior să-l lăudați, pentru ca acesta să înțeleagă că nu este

bine să latre la poștaș.

Folosiți distrageri pentru uși

In momentul în care câinele aude bătăi în ușă sau vede cum stăpânul pleacă sau sosește acasă, acesta se poate emoționa sau chiar speria, iar de acolo și până la un lătrat este doar un pas. Astfel, pentru a putea evita această situație, se recomandă să asociați sunetul ușii cu anumite distrageri folosite pentru căței, astfel încât acesta să nu simtă atât de tare sunetul pe care îl aude.

Scapă de plictiseală

De cele mai multe ori, câinele poate începe să latre și în momentul în care este singur sau este pur și simplu plictisit. În ciuda faptului că nu are un motiv întemeiat pentru care începe să latre, pentru el, lătratul este mult mai bun decât să tacă. Pentru a-i ocupa timpul, puteți să achiziționați câteva jucării de mestecat pentru acesta, pentru că atenția lui să fie axată pe deliciile gustoase, astfel încât să nu mai fie ocupat să latre.

Blocați sunetele înfricoșătoare

există nenumărate lucruri din casă și nu numai, care pot face un sunet destul de puternic și înfricoșător pentru animalul de companie, iar în momentul în care acesta nu le-a mai experimentat până în acel moment, îl poate face să latre. Acest lătrat este unul provenit din frică, iar pentru a ameliora acest sentiment, există anumite aparate cu zgomot alb, care pot masca sunetele. În cazul în care este vorba despre radio sau despre televizor, se recomandă să îl țineți la un nivel normal sau chiar să îl reglați în momentul în care câinele se află în încăpere.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Încercați un guler

O altă modalitate prin care puteți opri lătratul câinelui este reprezentată și de folosirea unor gulere, speciale pentru ton, astfel încât în momentul în care câinele latră, acesta va auzi un scurt și puternic ecou, iar adesea îl va face să se oprească, pentru a căuta sunetul pe care l-a auzit. Acest truc poate elimina lătratul într-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, da se recomandă ca gulerul să fie ajustat așa cum trebuie, pentru ca animalul de companie să nu aibă de suferit.

Încercați un guler cu miros

Nu în ultimul rând, în cazul în care aveți la îndemână, puteți achiziționa chiar un guler care inițial vor emite un ton de avertizare, iar momentul în care câinele va lătra, acesta va declanșa gulerul să emită un strop de miros, care îl va determina să se oprească din lătrat. Se pare că aceste gulere au chiar anumite activatoare din telecomandă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cele mai așteptate filme si seriale noi din 2024

10 moduri de a sărbători ziua de naștere a câinelui tău

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies