7 pași pentru a-ți crește productivitatea la locul de muncă


7 pași pentru a-ți crește productivitatea la locul de muncă

Productivitatea la locul de muncă se referă la modul în care un angajat își utilizează timpul, resursele și abilitățile pentru a obține rezultate eficiente și de calitate.

În ultimii ani, au apărut moduri flexibile de lucru (hibrid, remote), schimbări care au încurajat unii oameni să lucreze mai eficient. Însă pentru alții aceste schimbări rapide reprezintă provocări ce scad productivitatea.

Dacă și tu te confrunți cu o scădere a productivității, află că poți face anumite ajustări în programul tău, astfel încât să crești eficiența și să ai rezultate mulțumitoare, indiferent de domeniul în care activezi.

Iată 7 modalități prin care îți poți mări productivitatea la locul de muncă, fără a te suprasolicita, a te stresa sau a munci ore suplimentare:

1) Planifică-ți timpul

Nu poți controla câte email-uri vei primi într-o zi și câte sarcini vei avea de făcut, însă, există o resursă prețioasă pe care o poți controla – timpul tău.

Planifică-ți timpul astfel încât să-ți poți îndeplini sarcinile în mod eficient. Utilizează un calendar sau o agendă pentru a-ți planifica sarcinile și proiectele.

2) Prioritizează sarcinile și stabilește limite de timp

Creează o ierarhie a sarcinilor de serviciu în funcție de importanța și urgența lor și stabilește un plan de acțiune. Începe cu sarcinile importante și urgente și lucrează în consecință, alocându-le timp în funcție ierarhia stabilită.

Pentru a-ți îndeplini sarcinile în mod eficient, trebuie să le

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Cum a trădat-o Carlos Vives pe Shakira? „Nici măcar Iuda nu a îndrăznit să facă atât de multe”- radioimpuls.ro

finalizezi într-un interval de timp rezonabil. Stabilește limite de timp, astfel încât să-ți sporești eficiența, concentrându-te pe sarcinile cele mai importante.

3) Lucrează cu pași mici

Sarcinile sau proiectele mari pot fi intimidante și adesea supraestimezi cât timp vor dura până să fie finalizate. Soluția este împărțirea sarcinilor în etape gestionabile, de dimensiuni mici, ce pot fi îndeplinite mai ușor, fapt ce conduce la finalizarea mai rapidă a unui proiect important. Stabilește obiective clare și specifice pentru tine și asigură-te că le urmărești cu atenție.

Acest lucru te va ajuta să te concentrezi și să te motivezi în acest sens.

3) Oprește-te din multitasking

Este tentant să încerci să faci mai multe sarcini, jonglând cu ele în speranța că le vei rezolva pe toate cu bine. Deși acest lucru poate părea productiv, rareori produce cele mai bune rezultate. Multitasking-ul este o iluzie. Atunci când te concentrezi pe o singură sarcină odată, o vei finaliza la un standard mai înalt și în mai puțin timp, astfel încât să treci fără probleme la următoarea.

4) Învață să delegi

Atunci când faci parte dintr-o echipă și ai rol de conducere sau de coordonare, ia în considerare dacă vreuna dintre sarcinile zilnice poate fi delegată altor membri. Adesea, ne asumăm angajamente ce nu sunt de competența noastră sau care pot fi realizate mult mai repede de către alții. Delegarea nu înseamnă să scapi de munca pe care nu dorești să o realizezi. În schimb, a delega înseamnă a te asigura că toată lumea lucrează la sarcinile cele mai potrivite abilităților și disponibilității lor.

Citeste si: „La cum arată soțul tău, sigur s-ar uita după altele”. Logodnica lui Culiță Sterp, criticată în mediul online pentru numărul de kilograme- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 29 mai 2023. Sărbătoare importantă pentru credincioși- stirilekanald.ro

5) Ia pauze regulate

Este important să iei pauze regulate, o dată pe oră, pentru a-ți îmbunătăți randamentul și pentru a reduce din stresul generat de muncă. Poți să faci o plimbare scurtă, să bei o cafea sau să mănânci ceva. Nu uita să te ridici periodic de la birou, să faci puțină mișcare și să-ți odihnești ochii, pentru a nu permite să se acumuleze oboseală și stres.

6) Elimină ceea ce îți distrage atenția

Concentrează-te pe sarcinile la îndemână și evită orice distragere, cum ar fi notificările telefonului sau ale e-mailurilor. Închide ușa biroului dacă este posibil și informează-ți colegii să nu te deranjeze în timp ce lucrezi. În acest fel, poți să te concentrezi pe sarcinile pe care ți le-ai setat, sporindu-ți productivitatea.

7) Comunică eficient

Comunicarea eficientă cu colegii și managerii tăi ajută la evitarea confuziei și la îmbunătățirea eficienței și a randamentului la serviciu. Asigură-te că îți comunici ideile și gândurile în mod clar și că întotdeauna ceri și oferi feedback. Aplicând acești pași îți vei dezvolta abilitățile și-ți vei crește randamentul la job, reducând stresul și maximizând obiectivele profesionale și personale. Cu puțină planificare și perseverență, poți să-ți îmbunătățești productivitatea și să aduci valoare organizației tale.


Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac 29 mai 2023. Află ce zodie este axată pe carieră

7 secrete pentru strălucirea părului vara

Trucul pentru a curăța perfect cuptorul cu microunde. Cel mai ieftin și rapid mod - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Cat a costat prima rochie de mireasa a Ginei Pistol! - radioimpuls.ro

Primele imagini cu Bella Santiago în rochie de miresă: „O să cânt live la biserică” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc luni, 29 mai 2023: Zodiile care se fac remarcate. Ies în evidență în ziua Mistrețului de Foc - kanald.ro

Calendar ortodox 28 mai 2023. Ce sfânt este cinstit astăzi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 29 mai 2023. O zodie este apreciată la adevărata sa valoare
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri