7 modalități ușoare de a evita răul de mare

modalitati de a evita raul de mare
7 modalități ușoare de a evita răul de mare

In momentul în care suntem în vacanță, în special vara, putem întâmpina probleme cu răul de mare. Insă știați cum îl puteți evita mai ușor?

Aflați în rândurile următoare, care sunt cele 7 modalități prin care puteți evita răul de mare.

 

7 modalități ușoare de a evita răul de mare

Vara este anotimpul cel mai așteptat dintre toate, în special dat fiind faptul că vremea este prielnică pentru a desfășura nenumărate activități. Cu toate acestea, în momentul în care vă doriți să plecați într-o croazieră, și știți faptul că aveți rău de mare sau poate că veți afla chiar acolo, ar trebui să fiți pregătiți pentru orice eventualitate, astfel încât această stare

să fie evitată.

Poate că aveți tendința de a resimți greață, chiar în momentul în care vă aflați pe vasele de croazieră, tocmai din cauza faptului că se primesc semnale de mișcare către creier, iar ochii transmite acestuia că sunteți în mișcare, însă cu toate acestea urechea interioară transmite semnale ale faptului că de fapt nu vă mișcați, iar așa apare și răul de mișcare, respectiv de mare.

Medicamente

Un prim lucru de luat în seamă pentru a vă asigura că veți evita cu orice preț răul de mare, este reprezentat de luarea medicamentelor speciale pentru acest lucru. Ar trebui să consultați un specialist sau medicul de familie, să îi spuneți ce problemă aveți sau că urmează să plecați într-o astfel de croaziera, pentru ca acesta să vă recomande medicamente speciale în acest sens.

Citește și: 4 sporturi de iarnă care ard caloriile

evita raul de mare
7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să aplicați protecția solară în timp ce purtați machiaj

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Brățări de presopunctură

În cazul în care nu știați, se pare că există și anumite brățări de presopunctură, care vă pot ajuta atunci când vine vorba despre evitarea răului de mare.

Aceste brățări aplică presiune pe un anumit. De presiune aflat pe încheieturi, astfel încât ajută la ameliorarea greței. În momentul în care se pune presiune pe aceste puncte, se oprește din start greața resimțită, iar brățara se poate utiliza chiar și pentru insomnie și anxietate.

rau de mare
7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]

Aer proaspăt

Aerul proaspăt va ajuta întotdeauna, indiferent că este vorba despre răul de mare sau cel de mașină.

Astfel, acesta va calma stomacul căruia îi este rău de mișcare. Ceea ce va ajuta să faceți în special atunci când vă aflați într-o croazieră, este să ieșiți afară și să vă bucurați de aerul curat și de marea deschisă și largă. Vă va ajuta să vă îndepărtați puțin mintea de la starea pe care o resimțiți iar ulterior să vă simțiți mult mai bine. Răul are tendința să apară în special în momentul în care conștientizăm faptul că suntem închiși într-un anumit loc, ceea ce poate agrava răul de mișcare.

7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]

Privește in orizont

Un alt aspect care vă poate ajuta în acest sens, pe lângă faptul că ieșiți la aer curat, este reprezentat și de faptul că se recomandă să priviți în orizont, în tot timpul în care vă aflați în afara croazierei. Ajută să vă concentrați asupra unui anumit punct care nu se mișcă însă este în depărtare, iar creierul va înregistra în ce direcție se balansează barca, ceea ce vă poate ajuta să scăpați de acest rău de mare.

7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]

Stomac plin

In momentul în care aveți de gând să mergeți într-o croazieră, va ajuta foarte mult și dacă veți mânca înainte. În plus, chiar și în momentul în care începeți să simțiți acest rău de mare, se recomandă să luați o mică gustare, care ulterior va îndepărta acest rău.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]

Alegeți un alt anotimp

Este foarte important și momentul în care alegeți să faceți această croazieră, dat fiind faptul că se recomandă să o faceți pe timpul verii, însă acest lucru poate să varieze și în funcție de locul în care porniți. Pe timp de vară, oceanul va fi mult mai puțin agitat, ceea ce înseamnă că barca se va mișca mai puțin, în schimb, în lunile de iarnă, va exista o mai mare mișcare a mării, ceea ce va declanșa automat și un rău mai mare.

evita raul de miscare
7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]

Stai hidratat

În ultimul rând, pe lângă faptul că se recomandă să mâncați înainte de a merge într-o croazieră, se recomandă să stați și hidratați, pentru a reduce răul de mare. În momentul în care nu sunteți hidratați atât cât ar trebui, va apărea mult mai repede această stare de rău și nu vă veți simți deloc bine. Trebuie să vă hidratați și înainte de a merge în croazieră, dar și în timpul în care vă aflați acolo. Trebuie să evitați totuși să consumați alcool, dar și cafea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

cum eviti raul de mare
7 modalități ușoare de a evita răul de mare[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

4 sporturi de iarnă care ard caloriile

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies