7 jocuri distractive de Paște

jocuri disctractive de paste
7 jocuri distractive de Paște

Există câteva jocuri de Paște, pe care le puteți face cu această ocazie. Însă știați de aceste jocuri?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre jocurile pe care le puteți juca cu cei mici și nu numai, de Paște.

 

Jocuri cu ouă de Paște

Cursa cu ouă pe lingură

 • Materiale- ouă de Paște, linguri de plastic (jocurile originale, jucate de adulți, folosesc ouă adevărate, cu toate acestea, pentru acest joc, vom păstra ouăle de Paște din plastic)
 • Instrucțiuni de joc- asamblați două echipe formate din cel puțin un copil. Oferiți fiecărui membru al grupului un ou de Paște și o lingură. Așezați-le împreună. În fiecare echipă, instruiți primul copil să pună oul pe lingură și să aștepte semnalul. Ei vor alerga către o zonă specificată și nu vor scăpa oul în timp ce o fac. Dacă oul cade, trebuie să începi din nou. Când primul jucător se întoarce la început, următorul jucător trebuie să facă același lucru. Orice echipă care își termină primele rânduri câștigă. Îi puteți face pe jucători să se învârtă de câteva ori înainte de a începe cursa pentru a-i face să fie mai dificili. În plus, puteți ține lingura cu gura în loc să o țineți cu mâinile.

Citește și: Alege un stil rafinat de Paște: ținute elegante pentru femei 2024

7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]

Citește și: Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Provocarea culorii de ouă grămadă  

 • Materiale- ouă de Paște colorate
 • Instrucțiuni de joc- înainte de a începe, asigurați-vă că numărul de ouă colorate pe fiecare copil este identic. De exemplu, pentru jucătorul 1 ar trebui să fie zece ouă albastre, pentru jucătorul 2 ar trebui să fie zece ouă verzi și pentru jucătorul 3 ar trebui să fie zece ouă galbene. Puteți amesteca toate ouăle într-o grămadă mare într-un loc care este deschis. Apoi, amestecați bine. Așezați toți copiii la o distanță de treizeci de pași de grămada de ouă. Ei trebuie să alerge spre centru, să ia două ouă colorate o dată și să le aducă înapoi la start. Cine reușește să adune toate ouăle colorate câștigă. Pentru a face jocul mai interesant, puteți adăuga alte elemente. La punctul de plecare, jucătorii pot întoarce ouăle altor oameni. Oamenii care au fost furate de ouă trebuie să-și aducă toate ouăle înapoi înainte de a putea câștiga.

jocuri pentru copii de paste
7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]

Provocarea Humpty Dumpty

 • Materiale- ouă de Paște de plastic
 • Instrucțiuni de joc- asigurați-vă că, cantitatea de ouă colorate pentru fiecare copil este aceeași ca în jocul anterior. Deschideți ouăle în jumătate și amestecați-le într-o grămadă mare. După aceea, amestecați bine culorile. Toți copiii trebuie să-și aranjeze ouăle colorate în mod specific. Învingătorul este cel care își reunește toate ouăle din nou.

7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]

Faceți să plouă

 • Materiale- ouă de Paște de plastic, confetti de hârtie, cofraj de oua
 • Instrucțiuni de joc- puteți alege o duzină de ouă și pune-le într-o cutie de ouă. Din toate, pune în câteva în confetti de hârtie. Amesteca-le cu atenție. Copiii vor alege pe rând un ou. După aceea, vor deschide oul celuilalt copil. Nimeni nu înscrie în cazul în care oul este gol. Cel care a spart oul primește punctul în cazul în care cade confetti. Cu alte cuvinte, asigurați-vă că nu plouă.

7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]

Coș cu ouă de Paște

 • Materiale- ouă de Paște de plastic, orice lucru care arată ca un coș (o găleată, un coș, o cutie etc.)
 • Instrucțiuni de joc- oferă fiecărui copil o cantitate specifică de ouă de Paște (10 până la 20 de ouă sunt suficiente). În funcție de vârsta copilului, păstrați coșul la o distanță mare de ei, aproximativ 6 picioare. Ei vor arunca apoi ouăle în coș pe rând. Copilul care obține cel mai mare număr de ouă din coș primește premiul.

jocuri cu oua pentru copii
7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Amestecă

 • Materiale- trei jumătăți mari de ouă de Paște
 • Instrucțiuni de joc- puteți așeza cele trei jumătăți de ou cu fața în jos. Veți pune un obiect mic sub unul dintre ouă și vor observa copiii. În continuare, amestecați toate ouăle cât de repede puteți. Fiecare copil va încerca să ghicească pe rând unde este plasat obiectul. Orice copil care primește cele mai multe presupuneri corecte va fi învingător.

jocuri de paste
7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]

Vânătoarea de ouă

 • În cele din urmă, este celebra v ânătoare de ouă de Paște. Copiilor le place să vâneze ouă, le place doar să găsească ouăle, nu le pasă că sunt goale. Luați toate ouăle goale, spuneți-le să aștepte într-o altă cameră și ascundeți-le. Acest lucru poate fi făcut atât în aer liber, cât și în interior, dar ideea principală este că au început o vânătoare de ouă de Paște. Cei care colectează cele mai multe ouă vor fi premiați.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

jocuri pentru copii cu oua de paste
7 jocuri distractive de Paște[Sursa foto: freepik]Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Idei sănătoase. Ouă vopsite natural de Paște

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

Din 27 iulie, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 21:00, un nou sezon “Tu urmezi!”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Gulben, vis împlinit

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies