7 costuri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi casa

7 costuri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi casa
7 costuri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti cumperi casa

In momentul in care devii proprietarul unei locuinte, odata cu libertatea de a amenaja şi aranja casa exact aşa cum doreşti vin şi mari responsabilitati.

Iata cateva cheltuieli majore pentru care trebuie sa fii pregatit in momentul in care iti cumperi casa.

1. Mobila

Este normal ca cei care işi cumpara casa sa-şi doreasca sa o personalizeze pe gusturile lor, astfel incat toti prietenii lor sa le laude gusturile la petrecerea de casa noua. Cert este ca cei mai multi proprietari subestimeaza semnificativ costurile pe care le vor da pe mobila, mai ales atunci cand se muta intr-o casa mai mare decat unde au mai locuit inainte.

Este de preferat ca in momentul mutarii sa fie achizitionate doar piesele de baza, fara de care nu este locuibila casa. Mai lasa sa treaca cateva luni, astfel incat sa te obişnuieşti cu toate costurile şi sa iti mai refaci din economii inainte sa achizitionezi piese de mobilier care nu sunt esentiale. Covorul acela frumos sau cabinetul in stil retro mai pot sa aştepte.

2. Electrocasnice mari

Frigider, aragaz, cuptor cu microunde, maşina de spalat rufele- toate acestea sunt lucruri de baza şi, chiar daca alegi unele dintre cele mai ieftine variante, atunci cand

vei trage linie la final vei realiza ca şi acestea costa o mica avere. Daca ai nevoie de fonduri suplimentare pentru a lua toate cele necesare, poti obtine un credit de nevoi personale cu dobanda fixa de la Banca Transilvania.

3. Draperii şi perdele

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Pe cat de frumos este sa ai ferestre mari, din tavan pana in podea, prin care sa laşi lumina naturala sa patrunda in toata casa

şi sa fii trezit dimineata de razele soarelui, pe atat de rapid revii cu picioarele pe pamant cand realizezi ca imparti toate aceste frumoase experiente şi cu vecinii. In functie de gusturile tale la materiale, de opacitatea pe care o doreşti, de inaltimea casei şi numarul de metri liniari de care vei avea nevoie, s-ar putea ca draperiile şi perdelele tale de vis sa ajunga sa valoreze cat o maşina second hand.

4. Reparatii şi mentenanta

Este bine sa te abtii de la a achizitiona lucruri care nu sunt esentiale, insa in niciun caz nu neglija orice problema care s-ar putea inrautati sau care te-ar putea pune in pericol. Repara din timp orice defectiune minora, altfel ai toate şansele sa escaladeze şi sa ajungi sa plateşti mult mai mult.

5. Utilitati

Le plateai deja şi atunci cand stateai in chirie, insa este important ca, in functie de marimea casei, sa estimezi cat vei plati pe viitor.

Daca ai cum, intereseaza-te de istoricul proprietatii şi de costurile anterioare la utilitati. Alternativ, discuta cu viitorii tai vecini şi intreaba-i şi pe ei cat platesc.

Citește și: Veronica îl invită pe Dorobanțu în camera roșie! Incredibil cum reacționează Andrei! Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, sâmbătă, 15 martie, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ea este asistenta din Iași care s-a stins din viață la 47 de ani. Moartea Ștefanei a frânt inimile celor care au cunoscut-o: "Drum lin către îngeri, suflet bun"- stirilekanald.ro

6.

Alte investitii

Pentru a economisi din banii cheltuiti pe facturile de utilitati este recomandat sa izolezi cat mai bine casa, sa pui ferestre noi, becuri cu LED şi sa instalezi un termostat. Toate acestea te vor ajuta sa reduci facturile insa, pentru a ajunge in acel punct, va trebui sa plateşti tot ceea ce am enumerat cu multi bani deodata. Sunt cheltuieli la care nimeni nu se gandeşte in prima faza, cand se muta intr-o casa, insa se lovesc ulterior de ele.

7. Asigurare

Asigurarea locuintelor este obligatorie prin lege şi acopera trei riscuri catastrofice: cutremur, inundatii şi alunecari de teren. Aditional, se pot face şi asigurari facultative, care sa acopere impotriva incendiilor, trasnetelor, furtului bunurilor etc. Ia legatura cu un broker de asigurari pentru mai multe detalii privind costurile şi riscurile pe care le acopera fiecare varianta de asigurare.

Foto credit



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este legătura Oanei Roman cu fiica ei și cum este Isa la vârsta de 11 ani? “A înțeles că suntem doar noi două și că ne avem doar una pe cealaltă.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Cine este celebrul miliardar care a murit după ce avionul său s-a prăbușit? Avea 64 de ani și o viață plină de controverse

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, generația Z încotro?

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies