Află din rândurile de mai jos câteva lucruri care îți pot strica mașina de spălat!
Mașina de spălat este un electrocasnic folosit în fiecare locuință, însă multe persoane nu știu că nu orice obiect sau material este potrivit pentru un ciclu de spălare, ba chiar, anumite articole pot deteriora mașina de spălat sau eficiența acesteia. Află din rândurile următoare ce lucruri ar trebui să eviți atunci când speli rufe!
6 lucruri care îți pot strica mașina de spălat
Materiale foarte delicate
Citește și: Cum să scapi de cutele de pe haine fără să le calci? 8 trucuri care te scapă de hainele șifonate
Citește și: De ce programul tău de la mașina de spălat durează mai mult. Ce truc trebuie să știe femeile
Unele țesături sunt pur și simplu prea sensibile pentru a fi spălate la mașină, iar articolele din mătase, lână, catifea, piele, piele întoarsă sau materiale cu paiete și mărgele se pot deteriora dacă sunt
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Țesături care conțin substanțe inflamabile
Mai mult decât atât, cârpele și hainele care au fost folosite pentru a șterge ulei de motor, diluant pentru vopsea sau alte substanțe inflamabile nu ar trebui introduse niciodată în mașina de spălat pentru că temperaturile ridicate sau uscare lor sunt un pericol de inflamare a reziduurilor chimice. Cu alte cuvinte, dacă ai astfel de materiale de curățat, este mai sigur să le speli manual, folosind un detergent puternic, și să le lași să se usuce într-un spațiu bine ventilat, fără căldură.
Perne din spumă cu memorie
De asemenea, în cazul în care pernele tale din spumă cu memorie au început să se uzeze, este tentant pentru tine să le arunci în mașina de spălat pentru o reîmprospătare rapidă. Însă acest lucru poate fi o greșeală costisitoare deoarece spuma cu memorie este sensibilă la mișcările mecanice intense și la temperaturile ridicate. Așadar, în loc să le speli la mașina de spălat, este recomandat să le cureți prin tamponare cu un detergent blând și apă.
Covoare nepotrivite pentru spălarea la mașină
Unele covoare pot fi spălate fără probleme la mașina de spălat, dar altele trebuie evitate cu orice preț. Mai precis, covoarele din lână, mătase, iută sau cu peri lungi vor absorbi prea multă apă, devenind grele și dezechilibrând tamburul. Astfel, dacă nu ești sigur că un covor este sigur pentru spălarea la mașină, cel mai bine este să verifici eticheta sau să optezi pentru curățarea manuală sau aspirarea periodică pentru a arăta mai
Prea multe haine într-o singură spălare
Deși vrei să termini mai repede coșul de rufe, supraîncărcarea mașinii de spălat nu este o idee prea bună. Dacă tamburul este prea plin, hainele nu se vor spăla corespunzător, iar mașina va fi supusă unei presiuni suplimentare care duce, în mod inevitabil, la uzură prematură sau defecte tehnice. Așadar, cel mai bine este să împarți rufele în mai multe cicluri de spălare, respectând capacitatea recomandată de producător.
Prea mult detergent
Se poate crede că, dacă hainele sunt foarte murdare, o cantitate mai mare de detergent va face minuni. Cu toate astea, realitatea este complet diferită deoarece folosirea excesivă a detergentului duce la formarea excesivă de spumă, lucru ce afectează mecanismele interne ale mașinii și poate prelungi durata ciclului de spălare. Mai mult decât atât, reziduurile de detergent rămân pe haine, făcându-le rigide și iritante pentru piele.