5 trucuri pentru fotografii reușite cu telefonul tău mobil


5 trucuri pentru fotografii reușite cu telefonul tău mobil

Camerele foto au devenit extrem de importante în alegerea unui smartphone nou, astfel producătorii de telefoane mobile au ascultat cerințele utilizatorilor, crescând rezoluția, adăugând mai multe obiective și integrând opțiuni de stocare a fotografiilor care să permită un număr cât mai mare de fotografii.

În prezent, smartphone-ul a reușit să înlocuiască aparatul foto, existând chiar și concursuri de fotografie cu telefonul mobil.

Dacă și tu iubești să faci selfie-uri și poze cu mobilul, am pregătit pentru tine 5 trucuri pentru fotografii reușite:

Folosește un trepied

Trepiedul este un accesoriu care nu ar trebui să lipsească din dotările unei persoane pasionate de fotografie. Acesta oferă stabilitate, împiedicând o fotografie „să tremure”, dar este de mare ajutor și în momentele cu luminozitate scăzută sau dacă vrei să folosești expunerea îndelungată.

În plus, este recomandat și pasionaților de fotografii macro. Dacă îți place să capturezi pe ecranul telefonului tău mobil frunze, flori sau insecte, găsești aici câteva secrete care te vor ajuta să faci fotografii macro spectaculoase.

Folosește modul rafală

Unul dintre cele mai bune lucruri despre fotografia de pe smartphone este că poți face câte fotografii vrei, fără să fii nevoită să le imprimi pentru a vedea rezultatele.

De aceea îți recomandăm să te bucuri de această caracteristică, folosind modul rafală. Acesta face mai multe fotografii consecutive, oferindu-ți libertatea de a o alege pe cea care îți place cel mai mult. Modul rafală este recomandat atunci când fotografiezi un subiect în mișcare, dar sfatul nostru este să-l folosești ori de câte ori ai ocazia.

Folosește cât mai multă lumină naturală

Smartphone-urile nu pot produce întotdeauna fotografii excelente în interior din cauza senzorului de lumină extrem de mic.

Ca atare, cel mai bine este să faci fotografii în aer liber, în condiții de iluminare adecvate, pentru a obține rezultate mai bune. Dacă vrei să fotografiezi în interior, încearcă să direcționezi lumina naturală spre subiect. Iluminarea influențează „starea de spirit”, tonul și atmosfera fotografiei. Prin urmare, încearcă să te folosești de cât mai multă lumină naturală, atunci când faci fotografii cu telefonul mobil.

Renunță la zoom-ul digital

Oricât de mult ți-ar plăcea să fotografiezi un subiect aflat la distanță, îți recomandăm să nu te folosești de zoom-ul digital. Fotografiile cu zoom digital sunt pur și simplu imagini decupate și redimensionate, spre deosebire de zoom-ul optic pe care îl poți găsi la un aparat de fotografiat. Zoom-ul digital nu numai că va produce o imagine granulată, ci va reduce rezoluția fotografiei generale și va intensifica orice vibrație a mâinii.

Folosește-te de regula treimilor

Regula treimilor este cea mai cunoscută regulă de compoziție. Aceasta împarte cadrul fotografic în nouă blocuri egale, cu ajutorul unor linii verticale și orizontale, formând o grilă de trei pe trei. Intersecțiile acestor linii se numesc punctele forte ale imaginii și sunt locurile în care este recomandat să plasăm subiectul pentru o imagine echilibrată. Folosirea regulii treimii oferă imaginii un aspect mai natural și permite ochiului să parcurgă cu ușurință restul imaginii.

Pe lângă aceste trucuri, un mare ajutor pentru fotografii „WOW” îl poți primi de la aplicațiile de mobil pentru editarea pozelor. Acestea îți oferă o mulțime de instrumente pe care le poți folosi la finisarea fotografiilor tale. Găsești aici câteva recomandări de aplicații pentru mobil care te vor ajuta să faci fotografii perfecte.

Sursa foto: pexels.com


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri