5 pietre prețioase și semnificația lor


5 pietre prețioase și semnificația lor

Fiecare piatră preţioasă are o semnificație, care este dată de originea ei, de proprietăți sau de felul în care a fost utilizată de-a lungul timpului

De asemenea, pietrelor prețioase le sunt atribuite puteri vindecătoare, o parte dintre ele ar aduce noroc, succes în carieră și chiar bunăstare, iar despre altele se consideră că alungă energiile negative și atrag, în schimb, starea de bine și fericirea. Fiecare dintre noi are o listă de dorințe și obiective de îndeplinit, astfel că, atunci când ne luăm o bijuterie, ne dorim ca ea să aibă piatra care ne-ar servi mai mult scopurilor noastre.

 

Iată care sunt cele mai cunoscute pietre prețioase și semnificațiile pe care le au:

Smaraldul

Este o piatră de culoare verde, cu o estetică deosebită, care pur și simplu atrage toate privirile și din acest motiv este foarte des utilizată la realizarea bijuteriilor. Din cele mai vechi timpuri, smaraldul a fost considerat o piatră puternică, aducătoare de noroc și bogăție, conform blogului Jewelry. De asemenea, se crede că stimulează inteligența, intuiția și memoria, iar cei care îl poartă sunt mai înțelepți și au capacitatea de a vedea

în viitor. În vremurile vechi, vindecătorii utilizau smaraldele împotriva otrăvirii, infecțiilor și dizenteriei.

Diamantul

Încă din cele mai vechi timpuri a fost considerată cea mai valoroasă piatră, căreia i s-au atribuit diverse proprietăți, care au variat de la o cultură la alta. Grecii antici l-au numit „adamas”, adică „invincibil” sau „indestructibil”. În Roma Antică, diamantul era considerat o piatră a iubirii, iar mai târziu, în Evul Mediu, i s-au atribuit proprietăți energizante și vindecătoare, mai ales în sfera bolilor mintale.

Opalul

A fost considerată o piatră cu puteri supranaturale, poate și pentru că opalul capătă atât de multe culori. Pentru romani era o piatră a speranței și iubirii, în timp ce grecii antici credeau despre opal că le dă puterea de a prevedea viitorul. Aproape toate culturile i-au atribuit proprietăți vindecătoare și de protecție împotriva bolilor.

Perla

Vechile culturi europene au asociat această piatră cu puritatea şi castitatea, iar astăzi, perla este considerată o piatră a inocenței și e utilizată la realizarea celor mai delicate și mai elegante bijuterii. De asemenea, perlele au fost asociate cu bogăția și rafinamentul, potrivit Historia.

Rubinul

Rubinul este una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate pietre prețioase. A fost considerat în vechime un simbol al păcii, iar europenii din Evul Mediu considerau că această piatră le aduce sănătate, bogăţie, înţelepciune şi dragoste. Astăzi, rubinul este asociat cu voința, cariera și energia pozitivă.


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei din 1 februarie 2023. O zodie va avea spor la treburile gospodărești

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Constipația, prevenție și tratament! Sfatul medicului!

Zodiac 1 februarie 2023. Află ce zodie va începe luna februarie cu dreptul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri