5 metode practice pentru personalizarea locuinței tale


Vopsea decorativa

Locuințele noastre sunt spațiile în care ne simțim cel mai bine, iar pentru a obține acest efect încercăm să le personalizăm prin renovări.


In articol:

Cum renovările presupun costuri mari, dar și o întreagă desfășurare de forțe, uneori pot fi folosite câteva metode mult mai practice de amenajare. Iată care sunt acestea și cum te pot ajuta ele să te bucuri de o locuință așa cum îți dorești.

Folosește vopsea decorativă

Unul dintre cele mai simple moduri prin care poți modifica aspectul casei tale este să folosești vopsea spray. Aceasta poate fi aplicată pe un număr foarte mare de substraturi precum metal, aluminiu, sticlă, lemn, plastic sau porțelan.

Avantajul pe care îl oferă vopseaua decorativă sub formă de spray este acela că poți schimba culoarea elementelor într-un timp foarte scurt, bucurându-te de o putere mare de acoperire și de suprafețe deosebit de frumoase, ca noi.

Suprafețele astfel obținute pot fi protejate prin aplicarea unui lac special, iar acest tip de vopsea poate fi folosit atât la interior cât și la exterior. Poți vopsi cu ajutorul acestui produs aproape orice tip de element, de la piese de mobilier la bănci, uși sau garduri de orice tip.

Folosește autocolant pentru suprafețe

Te-ai săturat de aspectul mobilierului sau al pereților? Nimic mai simplu atunci, pentru că nu va mai fi nevoie să te înhami la lucrări complexe de renovare. Tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de autocolant dorit, pe care să îl lipești pe suprafețele cărora vrei să le schimbi aspectul.

Autocolantul este un material recomandat pentru băi, bucătării sau holuri, pentru dormitoare sau livinguri, dar și pentru diferite elemente de mobilier. Autocolantul îți permite înfolierea suprafețelor la nivel de minute, iar acesta poate fi curățat foarte ușor folosind o lavetă pentru ștergere.

În prezent cele mai apreciate tipuri de autocolant sunt cele în nuanțe neutre (alb, bej, roz, galben), dar și modelele care imită cărămida aparentă, pentru că pot ajuta la amenajarea locuințelor în stil industrial, unul dintre cele mai iubite stiluri de amenajare interioară.

Folosește tapet

Ca și în cazul autocolantului, poate fi folosit tapetul pentru amenajarea interioară a pereților camerelor. Diferență constă în faptul că tapetul este un material folosit pentru acoperirea totală a pereților camerelor, inclusiv până la nivelul tavanului. Tapetul este deosebit de elegant și se întreține cu ușurință, în timp ce oferă ani de-a rândul un aspect cu adevărat impunător și rafinat camerelor.

Folosește vinil pentru pardoseli

Dacă vrei pardoseli elegante, însă fie nu vrei să te apuci de lucrări de amenajare, fie nu ai bugetul necesar, atunci vinilul sau linoleumul îți vor fi de ajutor. În cazul vinilului modular vei vedea că acest produs îți permite să amenajezi spațiile cu ușurință, cu un montaj ușor, pe bază de adezivi. Modelele sunt variate, unele imitând parchetul (pardoselile laminate în special), altele placajele ceramice.

Vinilul se curăță cu ușurință, iar montajul se face în doar câteva ore, prin pregătirea substratului și aplicarea adezivului. Dacă adezivul este calitativ, suprafețele pot fi supuse traficului mediu la nivel de minute după montaj.

Folosește stickere de perete

O metodă bună de personalizare a locuințelor o constituie folosirea stickerelor. Acestea pot fi dispuse pe pereți simpli sau în combinație cu pereți accent, pentru înfrumusețarea spațiilor. Stickerele pot avea diferite mesaje sau modele, în funcție de stilul camerei și de preferințele personale.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele prin care poate fi îmbunătățit aspectul locuinței chiar și fără a investi în lucrări de renovare. Alege soluția potrivită pentru casa ta și transformă spațiul locuit într-o casă primitoare și frumoasă.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe grișul

Ojă semipermanentă: Modele de unghii 2022

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cât timp fierb găluștele

Cu ce înlocuim mezelurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bogdan Mocanu. „Am lucrat în câteva saloane, făceam tatuaje, tundeam”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri