5 metode eficiente de a scăpa de insomnie


5 metode eficiente de a scăpa de insomnie

Stresul cotidian are efecte și implicații majore asupra organismului nostru, fiind de altfel și unul dintre motivele pentru care cel mai adesea se ajunge la burnout


In articol:

Stresul este amplificat de mulți factori, iar cel mai cunoscut este lipsa somnului sau insomnia.

Dacă nu te odihnești, nu ai cum să răspunzi taskurilor zilnice, iar dacă nu îndeplinești aceste sarcini, nivelul de stres crește, lucru care nu te va lăsa să dormi. Iată cum poți rupe acest cerc vicios, ca să ai o viață cât mai liniștită.

Fă din casa ta un sanctuar al liniștii

E greu să creezi un sanctuar atunci când ai vecini, așa este, însă nu trebuie să privești acest lucru ca pe o bătălie pierdută.

Cel mai indicat ar fi să îți dedici puțin timp pentru a-ți izola  fonic locuința, începând chiar cu tavanul. Dacă tot faci izolarea fonică a locuinței te poți ocupa și de mici îmbunătățiri care să te ajute să te simți cât mai confortabil în casa ta, iar un prim pas este să-ți montezi un tavan fals casetat. 

Dacă nu știi exact ce anume să alegi, vei vedea că magazinele specializate îți pun la dispoziție o gamă diversificată de tavane casetate, ca să te poți bucura pe deplin de această îmbunătățire. 

Tavanul casetat te va ajuta să organizezi mai bine spațiul, deoarece vei putea face izolația fonică, să spunem cu vată bazaltică, după care vei putea folosi spațiul de montaj oferit de tavan ca să maschezi legăturile instalațiilor electrice sau pe cele ale sistemului de climatizare. 

Organizează-ți mai bine munca

Dacă vei organiza mai bine activitățile pe care le ai de făcut, vei vedea că îți rămâne timp și pentru odihnă.

Dacă totuși acest lucru nu se întâmplă, înseamnă că activitățile tale sunt mult prea consistente pentru timpul de care dispui. Amintește-ți că ziua are 24 de ore pentru oricine și că mai ai nevoie de timp și pentru tine. 

Fă așadar un orar al activităților și stabilește o oră la care să pui punct acestora, astfel încât somnul să fie continuarea firească a serii. Specialiștii ne atrag atenția că somnul este important nu doar pentru frumusețe, ci și pentru a ne odihni mintea, astfel încât organismul să poată funcționa în mod corect a

doua zi. 

Relaxează-te făcând ce îți place

Seara, înainte de culcare, îți poți acorda și ție câteva minute, pentru relaxare. Fie că alegi să bei un ceai sau să citești o carte, lucrurile care îți fac plăcere te vor ajuta să dormi mai bine. 

Fă o baie fierbinte înainte de culcare

O baie caldă sau fierbinte va avea rolul de a te detensiona, deoarece corpul tău se va simți în apă ca într-un mediu familiar. Lasă apa să curgă, aprinde câteva lumânări parfumate și, de ce nu, servește un pahar de vin.

Bucură-te de un masaj de relaxare

Un masaj este soluția perfectă pentru a detensiona, astfel încât vei adormi mai ușor, iar somnul va fi mai adânc și mai liniștitor. Fie că apelezi la un membru al familiei pentru masaj, sau că optezi pentru un maseur profesionist ori la un fotoliu cu funcții de masaj de relaxare, este important să îți lași mușchii să se relaxeze și să se odihnească, scăpând astfel de stresul de peste zi. 

Indiferent de metoda aleasă trebuie să știi că somnul este foarte important pentru organismul tău, în egală măsură cu sportul sau hrana sănătoasă. Ai așadar grijă de tine și de corpul tău, odihnindu-te și punând pe pauză lucrurile care nu sunt cu adevărat urgente, dar care te pot stresa până la insomnie.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/FVRTLKgQ700 


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de covridog. Cum faci aluatul și ce fel de crenvurști trebuie să cumperi

Dan Bittman, probleme financiare din cauza pandemiei. Artistul se află într-o situație disperată

Flavia Mihășan o să nască, în curând, al doilea copil! Imagine inedită cu burtica! „Ne vedem...”

Ana Porgras nu se întoarce în competiția Survivor România! Faimoasa este în drum spre România

Jador are remușcări în urma eliminării Anei Porgras de la Survivor România! „Mi-au ieşit fire de păr alb în barbă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Katie Bates și Travis Clark s-au logodit! Ce surpriză i-a pregătit cântărețul iubitei lui?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri