5 Cărți de citit pe care le poți lua cu ține la plajă


Momentul de relaxare de la plajă nu se compară cu niciun alt moment. Însă știați care sunt cărțile de care vă puteți bucura pe plajă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre nenumăratele cărți pe care le puteți citi, atunci când vă relaxați pe malul mării. În plus, descoperiți și cum vă puteți proteja de razele soarelui care domină sezonul călduros de vară.

 

Cărți pe care le poți lua cu tine la plajă

Tom Perrotta – Doamna Fletcher

În această carte, scrisă de Tom Perrotts, acțiunea se bazează pe o femeie de vârsta a două, pe numele său, Eve Fletcher, care îl conduce la facultate pe fiul său.

Însă odată ce a rămas singură într-o casă pustie, aceasta se hotărăște să facă schimbări semnificative în viața sa, iar una dintre aceste schimbări este determinată de un mesaj cu tentă obscenă pe care aceasta l-a primit pe telefon. Aceasta ajunge să fie obsedată atât de mult de acest mesaj, încât își pune întrebări despre viața sa sexuală.

Sabaa Tahir – Elias și spioana cărturarilor. Vol II. O torț ă în noapte

În această carte, scrisă de Sabaa Tahir, îi întâlnim pe Elias, împreună cu spioana cărturarilor, într-o carte de o fantezie cinematografică de proporții epice. Autoarea susține că aceasta este seria care a făcut-o să-și dorească să scrie și o altă carte la fel de cunoscută ca aceasta, denumită “Children of blood și Bone”. Se spune că această carte va prinde fiecare cititor, încă de la prima pagină deschisă.

carti de citit interesante

Carti de citit la plaja

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce înseamnă arsura solară. Cu ce tratam arsurile provocate de soare

Ruth Ware – Femeia din cabina 10

În această carte, scrisă de Rith Ware, regăsim povestea unei jurnalistei pe nume Lo Blacklock, care se află pe un vas de croazieră, călătorind în Marea Nordului. Totul este bine și frumos, până când aceasta vede momentul în care o femeie este aruncată peste bord. Cu toate acestea, nu pare să lipsească niciun călător de pe vas, însă Lo încearcă să îi convingă pe toți că ceea ce a văzut este adevărat.

Bryn Greenwood – Partea urâtă și minunată a lucrurilor

Această carte, scrisă de Bryn Greenwood se bazează pe o poveste de dragoste, care are loc între două personaje care sunt aparent, incompatibile. Povestea dintre cei doi continuă prin lupta lor cu bagajele vieții, dar totodată și prin câștigarea relației. Astfel, veți descoperi o iubire construită pe caracteristici mai puțin de urmat, precum este dependența de droguri.

Laura Lippman – Te-aș recunoaște dintr-o mie

În această carte, scrisă de Laura Lippman, este vorba despre o viață liniștită a unei familii cu doi copii, care trăiesc într-o casă din suburbii. Însă totul pare să fie spulberat, în momentul în care Eliza Benedict primește o scrisoare care îi descoperă un secret din trecut pe care nu l-a mărturisit. Astfel, existența familiei sale este zdruncinată.

carti de citit pentru copii

Carti de citit la plaja

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce să faci dacă te-ai ars de la soare. Primul ajutor în cazul arsurilor solare

 

Nu uită să te protejezi de soare

Expunerea la ora potrivită

Conform recomandărilor din partea dermatologilor, nu ar trebui să ne expunem la soare între orele 10.00-16.00,

pentru că aceasta este perioada în care razele ultraviolete     sunt cele mai puternice. Acestea sunt de tip A (cunoscute drept “  UVA  ”), cele mai periculoase, pătrunzând în straturile de adâncime ale pielii.

Chiar și în zilele în care soarele nu își face apariția sau în anotimpul rece, acestea raze UV ne pot afecta pielea, fiind încă până la 50% mai puternice ca  razele ultraviolete   de tip B (cunoscute drept “  UVB  ”).

Prin urmare, cel mai bine ar fi să evităm acestea ore precizate mai sus. În cazul în care este necesar să ieșiți în acest interval orar, o modalitate de a vă proteja poate să fie de a petrece mai mult timp la umbră.

carti de citit online

Carti de citit la plaja

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei

Alegerea cremelor de protecție potrivite

Deseori, cea mai utilizată modalitate pe care o folosim pentru a ne feri de razele UV este prin intermediul cremelor și a  loțiunilor de protecție solară. Însă nu întotdeauna acestea ne pot feri și de razele de tip UVA.

Acesta este și motivul pentru care specialiștii ne recomandă să alegem o loțiune care deține un spectru mai larg, nu întotdeauna cu cel mai ridicat factor de protecție.

Este mult mai folositor să avem acoperire împotriva acestor raze, și nu doar împotriva razelor de tip UVB. Deoarece acestea din urmă nu sunt atât de periculoase pentru sănătatea pielii, în comparație cu  razele UVA.

carti de citit online gratis

Carti de citit la plaja

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Alimente care combat cu succes ridurile. Tu le consumi?


Abonează-te pe

Citește și:

Ce înseamnă arsura solară. Cu ce tratam arsurile provocate de soare

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cum să te machiezi la piscină vara asta pentru un look care atrage toate privirile

Ce înseamnă SPF și ce semnifică fiecare valoare de pe produsele de protecție solară

Ce să faci dacă te-ai ars de la soare. Primul ajutor în cazul arsurilor solare

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Ne mutăm”. Gabriela Cristea, nemulțumită pe rețelele de socializare. Ce a pățit prezentatoarea TV
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri