Studiile internationale publicate de-a lungul timpului, au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidentei ulcerului, pana la rehidratarea organismului dupa efort fizic.
Pe langa acestea, exista si beneficii mai putin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul ca poate ajuta sistemul imunitar in lupta cu agentii patogeni si poate reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Totodata, un consum moderat de bere poate fi benefic pentru sistemul osos si poate favoriza memoria pe termen scurt.
Berea, in cantitati moderate, poate contribui la intarirea sistemul imunitar al organismului
Cu un continut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 si B9, atunci cand este consumata cu moderatie de catre adulti sanatosi poate contribui la imbunatatirea raspunsul sistemului imunitar
Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza acest efect mai putin cunoscut al consumului moderat de bere asupra intaririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezinta unul dintre ingredientele naturale de baza ale berii, transformand-o practic intr-o sursa de vitamine pentru organism. Berea este bogata in special in vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acid folic (B9).
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Consumata cu moderatie, berea poate reduce riscul de aparitie al afectiunilor cardiovasculare
Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare.
Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este facuta berea si a cantitatii mici de sodiu pe care o contine, fiind cunoscuta relatia dintre cresterea tensiunii arteriale si consumul de alimente cu un inalt continut de sare.Berea, un posibil aliat al sistemului osos
Sursa bogata de siliciu organic, element-cheie in procesul de crestere a densitatii minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumata cu moderatie, ar putea favoriza sanatatea sistemului osos.
Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat in lupta cu osteoporoza, boala a sistemului scheletal caracterizata prin masa osoasa scazuta si deteriorarea tesuturilor osoase.Consumata moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt
Studii stiintifice au indicat faptul ca un consum moderat de bere poate favoriza si procesele de memorare, asigurand incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidentiat faptul ca un consum moderat de bere ar putea permite o crestere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atentie ale sistemului nervos central.
Specialistii atrag atentia ca secretul pentru obtinerea unor efecte benefice organismului consta in moderatie, nutritionistii recomandand un consum de 330 ml in cazul femeilor si 660 ml in cazul barbatilor.