4 metode eficiente pentru a-ți menține un stil de viață activ


4 metode eficiente pentru a-ți menține un stil de viață activ

Bunăstarea și sănătatea noastră sunt în strânsă legătură cu un stil de viață activ.


In articol:

Este un fapt cunoscut de oricine, însă de multe ori ne găsim cu greu energia de a face tot ce ne dorim, pentru că pur și simplu ignorăm anumite aspecte ale vieții sau le dăm prea puțină importanță.

 

Ca să reușești să-ți menții un stil de viață activ este necesar să îți faci un pic de ordine în programul tău zilnic și să îți schimbi anumite obiceiuri.

 

Respectă programul de somn

 

Un stil de viață activ se menține doar dacă respecți cu strictețe orele de somn. Un adult are nevoie între 6 și 8 ore de somn de calitate pe noapte ca să poată „funcționa” în parametrii optimi în cursul unei zile.

Asta înseamnă că trebuie să te bagi în pat înainte

de miezul nopții și că ar trebui să dormi neîntrerupt. Totuși, avem perioade cu nivel ridicat de stres sau cu probleme din cauza cărora am putea să suferim de insomnii sau să dormim mai greu. Încearcă să găsești soluții pentru a adormi mai ușor și pentru a te relaxa înainte de somn. Pentru un somn mai bun poți apela la un dispozitiv de vapat cu cannabidiol (CBD), recunoscut pentru efectul de reducere a stresului și insomniilor, poți să bei un ceai cald înainte de a te băga

în pat sau poți să faci o baie caldă.

 

Alimentație sănătoasă

 

Alimentația este o componentă deosebit de importantă pentru susținerea unui stil de viață activ. Pe lângă faptul că ar trebui să te hrănești sănătos, este esențial să ai și un program organizat al meselor. Ideal ar fi să ai 3 mese pe zi, iar ultima dintre ele să fie cu cel puțin 2-3 ore înainte de somn. Orele ți le poți stabili tu în funcție de programul pe care îl ai, dar ideal este să ai micul dejun înainte de a-ți începe activitățile de peste zi. Pe scurt, o alimentație sănătoasă înseamnă să reduci cât mai mult aportul de alimente procesate și, dacă e posibil, chiar să renunți de tot la ele, să consumi alimente din toate grupele- legume, fructe, cereale, carne, pește, ouă, lactate-, să reduci aportul de zahăr și să te hidratezi.

 

Sport

 

Poate că ai impresia că sportul te va obosi și mai mult, însă cu cât vei face mai multă mișcare, cu atât te vei simți mai energică, potrivit Health Line. Pe lângă asta, dacă faci sport în mod constant, starea ta de sănătate va fi mai bună, vei avea oase mai rezistente și o musculatură tonifiată. De asemenea, sportul și mișcarea în aer liber te ajută și la menținerea bunei dispoziții. Ideal ar fi să ai zilnic o activitate fizică de orice tip timp de 30 de minute, dar dacă ai un program încărcat este bine și dacă îți faci un program de sport în 2-3 zile pe săptămână.

 

Relaxare

 

Chiar dacă ai multe responsabilități, este important să ai și momente de relaxare, în care să te detașezi de toate problemele curente. Așa că fă-ți timp și pentru ieșiri cu prietenii, mergi la un film sau citește o carte.

 

Foto: Pexels


Abonează-te pe

Citește și:

„S-a prelungit din păcate.” Daniel Onoriu, despre cum își va petrece Anul Nou

Magda Pălimariu, pentru prima dată în România de când a născut. Vedeta a făcut dezvăluiri emoționante din viața de mămică

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Sfatul zilei din 8 decembrie. O zodie se va simți ofensată

Ce va apărea pe taloanele de pensie. Anunțul oficial pentru persoanele care primesc sub 3.000 de lei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate
Care sunt urmările excesului de portocale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri