4 curiozități despre argint


4 curiozități despre argint

Despre argint se știe deja că este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru realizarea bijuteriilor.


In articol:

Accesoriile din argint sunt ușor de integrat în diverse ținute și, datorită culorii caracteristice, au o eleganță subtilă.

Mai știm despre argint că, în timpurile străvechi, era utilizat la baterea monedelor și că, în ultima vreme, acesta este tot mai popular datorită întrebuințărilor sale industriale. Totuși, există o mulțime de lucruri mai puțin cunoscute despre acest metal prețios. Află care sunt cele mai interesante 4 curiorizăți despre argint!

Argintul conduce electricitatea mai bine decât oricare alt metal 

Dintre toate metalele, argintul are cele mei bune proprietăți de conductivitate electrică și chiar și termică.

Așadar, el poate fi folosit într-o varietate de aplicații, precum: lipirea metalului, realizarea pieselor electrice și a plăcilor de circuit, dar și pentru obținerea bateriilor. Totuși, pentru că este mult mai scump decât cuprul, el nu se folosește, de regulă, în realizarea circuitelor electrice. 

Bijuteriile din argint aveau semnificații mistice în timpurile  străvechi 

În Egiptul Antic, argintul valora mai mult chiar și decât aurul.

De fapt, acesta a fost printre primele metale prețioase descoperite, alături de aur, cupru, fier și plumb, primele mine de argint fiind descoperite în jurul anului 3000 î. Hr. Un alt detaliu foarte interesant este că, în acele vremuri străvechi, oamenii considerau argintul un metal mistic, despre care se spunea că are puteri vindecătoare. Potivit civilizațiilor de la acea perioadă, acest metal prețios aducea noroc, ținea departe spiritele rele și alunga bolile.
Totodată, ca un argument în plus adus în sprijinul acestei credințe, alchimiștii asociau argintul cu Zeița Lunii, Selene, fiind de părere că este un dar primit de la ea. În prezent, superstițioșii spun că bijuteriile din argint oferă protecție împotriva deochiului și blochează energiile negative. 

Argintul, folosit drept dezinfectant de-a lungul istoriei 

Știai că argintul a fost folosit în Primul Război Mondial pentru a preveni infecțiile? Mai mult decât atât, până ca penicilina să fie descoperită, acesta era singurul dezinfectant cunoscut. De asemenea, datorită proprietăților antibacteriene pe care le are, argintul este folosit și pentru a substitui clorul folosit pentru curățarea piscinelor de înot. Acesta are o acțiune germicidă mult mai puternică decât clorul și, în plus, nu emană un miros neplăcut. 

Argintul, preferat pentru efectele sale curative 

În vremurile străvechi, oamenii păstrau apa în vase din argint pentru a o purifica, acest metal având calitățile unui antibiotic natural. Acum, în anumite clinici medicale de cercetare, apa de argint este recomandată drept adjuvant în tratarea unor boli ale sistemului de reproducere feminin.  Mai mult decât atât, substanțele pe care argintul le conține sunt absorbite la nivelul sistemului cardiovascular, prevenind îmbolnăvirea acestuia. 

Și în stomatologie argintul era un material apreciat: acesta era utilizat pentru plombarea măselelor. Pe de altă parte, soluțiile din argint coloidal sunt benefice pentru tratarea tuberculozei, datorită proprietăților antiseptice.

Dincolo de toate aceste întrebuințări, argintul rămâne în topul preferințelor datorită faptului că este folosit în crearea unor bijuterii cu totul și cu totul speciale!


Abonează-te pe

Citește și:

Anda Adam și Ruxi, replici dure în platoul „Bravo, ai stil!”: „Mă pot îmbrăca așa cum vreau!”

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Ramona Olaru și Cătălin Cazacu sunt împreună? Unde au fost văzuți sărutându-se

Vremea de joi, 201 octombrie 2021, anuntul ANM: cer senin!

Roxana de la Puterea dragostei s-a mutat definitiv din țară! Unde va locui de acum frumoasa brunetă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Factori care iti pot declansa anxietatea si cum sa ii gestionezi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri