3 activități educative pentru vacanța de vară a copiilor


Prima luna de vară ne deschide și apetitul pentru vacanță. În special micuții așteaptă cu nerăbdare zilele libere pline de distracție!


In articol:

De fapt, vacanța de vară a copiilor este o ocazie ideală pentru ca ei, dar și părinții, să se deconecteze de la orarul strict de teme și de lecții. Totuși, nici măcar pe parcursul a celor trei luni de pauză de la orele de curs nu ar trebui să neglijăm acitivitățile educative ale prichindeilor. Ceea ce trebuie să facem este să găsim acele modalități prin care ei pot continua să învețe lucruri noi, fără să sacrificăm, însă, latura distractivă.

Ți-am pregătit 3 activități educative pentru vacanța de vară a copiilor!

Școlile de vară

Făcând abstracție de faptul că aceste tipuri de evenimente se numesc ”școli”, conceptul în sine al școlii de vară este unul de care americanii beneficiază din plin. Considerate metode educative complementare învățământului obligatoriu, școlile de vară sunt perfecte pentru ca cel mic să deprindă noi abilități sau să și le îmbunătățească pe cele deja existente. Sub supravegherea unor cadre didactice, cei mici pot învăță noțiuni din domeniul muzical, sportiv, plastic, lingivstic etc., fără a se simți constrânși de un program de activități foarte strict.

Prețurile școlilor de vară sunt accesibile și, în plus, în funcție de opțiune, pot acoperi mesele micuților, gustările, activitățile creative și excursiile, fără a fi necesară achitarea unor taxe suplimentare.

Jocurile educative în familie

Vacanța de vară înseamnă mai mult timp liber pe care îl putem dedica familiei. Așadar, în cazul în care școala de vară nu este o variantă care îți face cu ochiul, poți alege o altă opțiune: jocurile educative în familie. Cu siguranță că cel mic va aprecia timpul petrecut alături de părinți, mai ales dacă activitățile realizate împreună sunt diversificate. De exemplu, puteți organiza plimbări sau scurte excursii, vizite la grădina zoologică, la parcul de aventură sau în orice alt loc vă face plăcere să vă petreceți timpul.

Includeți în programul vostru și activitățile creative, cum ar fi pictura, desenul sau atelierele de lucru manual. Pentru o experiență cât mai plăcută alege produse Faber Castell de cea mai bună calitate.

Taberele

Ați plănuit deja un concediu în care copiii vă vor însoți? Asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la a-i trimite pe cei mici într-o tabară. Taberele de vară sunt activități foarte benefice pentru cei mici, deoarece aici ei au ocazia de a socializa, de a învăța lucrurile despre munca în echipă, dar mai ales de a se descurca, în mare parte, pe cont propriu.

Aceste tabere contribuie la dezvoltarea comportamentală a micuților prin intermediul activităților organizate în cadrul acesteia și totuși  nu compromite componenta de distracție.

Indiferent de modalitatea în care te-ai decis să organizezi activitățile educative ale celor mici, pe timpul vacanței de vară nu uitați să vă bucurați din plin de zilele însorite ale verii!


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 29 noiembrie 2020! Nativii zodiei Scorpion vor avea un succes uriaş pe plan financiar!

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Horoscop zilnic sâmbătă, 28 noiembrie 2020! Nativii zodiei Gemeni sunt împliniți în dragoste!

Sfatul zilei de astăzi, sâmbătă 28 noiembrie 2020. Fecioarele ajung la capăt de drum

Oana Zăvoranu, atac dur la adresa Loredanei Chivu: "Vomit, nu mai pot."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ada Condeescu a născut! Cum se simte actrița?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri