15 aprilie- o zi plină de evenimente tragice. Doamne, câte s-au întâmplat!


15 aprilie pare să fie una dintre cele mai grele zile din istoria omenirii, având în vedere evenimentele tragice care s-au întâmplat.


In articol:

Deși data de 15 aprilie pare să fie o zi, ca oricare alta, lucrurile nu stau tocmai așa. De-a lungul istoriei, în această zi, s-au produs numeroase evenimente tragice, în diferite țări, fapt ce denotă că 15 aprilie este o zi plină de energii și încărcătură negativă.

Citeste si: Tu știai ce simbolizează ouăle roșii de pe masa de Paște? WOW!

De ce este 15 aprilie o zi plină de evenimente tragice?

Consemnările în istoria recentă, relevă faptul că numeroase evenimente deloc fericite au avut loc pe data de 15 aprilie, însă nu putem știi ce s-a întâmplat înainte de anul 1800, pentru că nu s-a păstrat o evidență clară.

Totul începe în anul 1865, când președintele american Abraham Lincoln a fost asasinat, pe data de 15 aprilie, chiar în Vinerea Mare a catolicilor, în loja teatrului Ford din Washington D.C., Statele Unite ale Americii.

Citeste si: Rugăciunea împotriva coronavirusului, făcută publică de Patriarhie! Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei

În aceeași zi, tot pe 15 aprilie, dar în 1912, a avut loc scufundarea Titanicului în Oceanul Atlantic. În acel naufragiu, au murit mai mult de jumătate dintre pasageri: 1514 persoane, din 2228, câte erau la bord, majoritatea fiind bărbați.

15 aprilie, evenimente, evenimente tragice, istoria omenirii, pe data de
15 aprilie, evenimente, evenimente tragice, istoria omenirii, pe data de

15 ani mai târziu, în anul 1927 pe 15 aprilie, fluviul Mississippi a ieșit din matcă și a provocat una dintre cele mai mari inundații din istoria omenirii.

În 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, România suferă pierderi majore, pe 15 aprilie. A avut loc primul bombardament de noapte al aviației britanice asupra României: 83 de bombardiere Wellington atacă Turnu-Severin, iar în aceeași zi, a avut loc și cel de-al doilea bombardament, dar asupra Bucureștiului, unde Universitatea București a fost distrusă parțial. 

În anul 1970, minoritatea vietnameză din Cambodgia a fost masacrată, pe data de 15 aprilie murind mai bine de 800 de persoane. Cadavrele nu au fost îngropate- așa cum prevede tradiția, ci au fost aruncate în râul Mekong.

Anul 2010 marchează un alt eveniment tragic, în ziua de 15 aprilie: un vulcan islandez a erupt, oprind traficul aerian de pe tot continentul european. Trei ani mai târziu, în 2013, a avut loc atentatul din Boston. Două bombe au explodat la linia de sosire a Maratonului din Boston, organizat pe 15 aprilie, iar 3 oameni au murit și peste 260 de persoane au fost rănite și transportate de urgență în centre medicale.

În 2014, un alt masacru își făcea loc prin paginile ziarelor de pe întreg mapamondul și, ce să vedeți, tot pe 15 aprilie. În războiul civil din Sudan, au fost împușcate peste 200 de persoane- toate fiind civili, după ce s-au chinuit să își găsească un spațiu sigur, și s-au adăpostit în biserici și spitale.

15 aprilie, evenimente, evenimente tragice, istoria omenirii, pe data de
15 aprilie, evenimente, evenimente tragice, istoria omenirii, pe data de

Cea mai recentă catastrofă de pe 15 aprilie, a avut loc chiar anul trecut, în 2019. După ce a fost vandalizată în cadrul Revoluției Franceze și restaurată ulterior, Catedrala Notre-Dame din Paris a ars din temelii. Spre norocul omenirii, structura a rămas intactă, chiar dacă acoperișul și turla s-au prăbușit

Citeste si: Maria Ghiorghiu, prezicere îngrijorătoare! "Distrugerea României..."

 


Abonează-te pe

Citește și:

Săptămâna Patimilor. Astăzi e Miercurea Mare. E mare păcat să faci aceste lucruri!

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Deniile din Saptamana Patimilor. Semnificatia deniilor

Anunț de ultimă oră! Iată ce reguli trebuie să respecte românii de Paște

Horoscop luna aprilie 2020 Cristina Demetrescu. Atenționări pe partea sănătății, trei zodii au probleme la locul de muncă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 26 noiembrie 2020. Nativii zodiei Balanță sunt într-o etapă foarte bună a vieții lor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri