12 alimente pe care să le introduci în dietă, pentru o piele sănătoasă

alimente pentru o piele sanatoasa

Alimente pentru o piele sănătoasă

Află din rândurile următoare ce alimente trebuie să introduci în dieta ta pentru a te bucura de o piele sănătoasă.

Chiar dacă există pe piață o mulțime de produse de machiaj care ne ajută să fim mai frumoase, este esențial să avem o piele sănătoasă. Cu siguranță că rutina de îngrijire a tenului este importantă, însă alimentația joacă un rol și mai important. De aceea, este vital să consumi alimente cât mai bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt acestea și ce beneficii au:

1. Turmeric

Citește și: Ce se întâmplă când porți machiaj în timp ce faci sport?

Citește și: 12 obiceiuri pe care le practică femeile care arată mereu bine

Turmericul are numeroase beneficii, antiinflamatorii, antioxidante și poate fi introdus cu ușurință în alimentație. Acesta este recomandat a fi consumat dimineața, pe stomacul gol, fiind introdus într-un suc de portocale sau în orice alt fruct.

Este vital ca persoanele care se confruntă cu acnee să consume turmeric.

2. Morcov

piele sanatoasa
Piele sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Morcovii sunt bogați în beta-caroten, ce le oferă proprietăți antioxidante. Cu toate acestea, este important să nu consumi în exces morcov, deoarece poate afecta nuanța pielii. Fie că alegi să îi introduci în supe, mâncăruri sau să îi consumi simpli, aceștia sunt o sursă bogată de vitamine.

3. Papaya

Cu un gust incredibil de dulce și bun, acest fruct merită introdus în alimentație, datorită aportului de enzime și vitaminele A, B și C. Papaya te va ajuta să scapi de toxinele din corp și să te bucuri de o piele strălucitoare.

4. Avocado

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Avocado este incredibil pentru prevenirea îmbătrânirii pielii. Acesta este bogat în acizi grași sănătoși, în sodiu, potasiu, luteină și magneziu. De asemenea, previne distrugerea pielii cauzate de soare.

5. Nuci și semințe

piele sanatoasa alimente
Piele sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Fie că vorbim de alune, migdale, caju, fistic, semințe de chia sau de in, toate acestea trebuie introduse în alimentație, pentru o piele sănătoasă.

Nucile și semințele combat inflamația din corp care cauzează acnee și alte probleme la nivelul pielii.

6. Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt antioxidanții perfecți. Fie că alegi să consumi zmeură, afine sau mure, trebuie să știi că acestea sunt benefice pentru pielea ta, oferindu-i strălucirea de care are nevoie. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamina C.

7. Peștele gras

Somonul este de nelipsit din alimentația ta, dacă îți dorești o piele sănătoasă și radiant, așa cum menționează și Healthline. Acesta este o sursă bogată în Omega-3, oferindu-i pielii elasticitate.

8. Broccoli

legume pentru o piele sanatoasa
Legume ideale pentru ten[Sursa foto: freepik]

Broccoli este una dintre cele mai benefice legume, fiind bogată în vitamina C, E, dar și în seleniu și zinc.

Acesta este vital pentru o piele sănătoasă și curată și poate fi introdus cu ușurință atât la masa de prânz, cât și la cină.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: Breaking news despre Florin Piersic!- stirilekanald.ro

9. Citricele

fructe pentru o piele sănătoasă
Fructe pentru o piele frumoasă[Sursa foto: freepik]

Se știe că citricele sunt bogate în vitamina C și în antioxidanți. Acestea pot fi consummate cu ușurință în fresh-uri, pentru că oferă pielii o luminozitate excelentă.

10. Iaurt

Probioticele sunt foarte benefice pentru digestie, iar dacă digestia este una corectă și tenul va fi unul frumos. În acest mod, toxinele din corp nu pot afecta tenul, iar pielea ta va fi una foarte strălucitoare!

11. Pepene roșu

Toată lumea iubește pepenele roșu, în special vara. Vestea bună este că este un fruct extrem de hidratant și de aceea, este foarte bun pentru piele. Pepenele roșu reduce stresul oxidativ din organism și previne apariția ridurilor nadorite pe ten. Deși toată lumea preferă să consume pepenele roșu simplu, acesta este minunat chiar și în smoothie-uri și salate. Bucură-te de acest fruct pe cât se poate de mult timp, atunci când îl poți găsi în piețe și magazine.

12. Aloe Vera

Aloe Vera este unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente din produsele de îngrijire a pielii. Aloe Vera este excelentă pentru hidratarea pielii, dar și pentru reducerea inflamației. Poți prepara chiar și acasă un suc delicios de aloe vera!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Este uleiul de trufe cu adevărat sănătos? 7 beneficii semnificative ale acestuia

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România


Cookies